Livestream concert DI-RECT groot succes

0
DI-RECT

Het was eventjes als vanouds: de leden van DI-RECT verschenen op het podium en zetten het eerste nummer in. Het enige ongebruikelijke was dat de schitterende zaal van het Nationale Theater bijna compleet leeg was.

Hoewel er eigenlijk 20 festival-shows voor DI-RECT in de agenda stonden, werd er vanwege de Corona maatregelen een online variant opgezet, waarbij fans zelf konden bepalen wat ze een kaartje waard vonden. Dit initiatief leverde veel aandacht op bij de Nederlandse media en talkshows. Uiteindelijk werden er bijna 10.000 tickets verkocht, zo’n vijftien keer de capaciteit van de Schouwburg. En dat smaakt dus naar meer, waarbij geldt dat Corona ook blijvende sporen – in positieve zin dan, voor de verandering – na gaat laten in het wereldje van live concerten.

GUTS Tickets

De toegang voor de online show werd geleverd door GUTS Tickets. Het digitale ticketingsysteem dat al werd gebruikt voor concerten, theaters en comedyshows, leent zich ook goed voor toegang tot de online stream. Zo kon er vanuit het digitale ticket direct worden gekeken naar de show van DI-RECT. Op showtime afgelopen zaterdagavond keken ruim 8.000 tickethouders mee. Ook voor de band was het een unieke ervaring. Op een groot scherm konden de bandleden zien wat er in de chat van de livestream werd gezegd, zo was er toch nog mogelijkheid tot interactie.

De live-stream is hier om te blijven

Nu het livestreamen van concerten een normale gebeurtenis begint te worden, betekent het ook dat de toekomst er anders uit gaat zien – zelfs na Corona. Tom Roetgering, CCO van GUTS: ‘We zien livestreamen als een nieuwe realiteit. Ook als de concertzalen straks weer vol mogen met bezoekers, heeft een live-stream een significante toegevoegde waarde. Het zorgt voor extra inkomsten voor de artiest, en maakt het mogelijk om een uitverkocht concert toch bij te wonen, ook voor fans die vanwege logistieke of persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn. GUTS is trots om in dit proces mee te denken en een tool te bieden die dit waarmaakt.’

Tweede livestream show aangekondigd

Aan het eind van het concert werd het goede nieuws gedeeld dat er snel een herhaling zal volgen, dit keer vanaf De Pier in Scheveningen. De tickets hiervoor gaan op 10 juni – vandaag dus – om 9.00 in de verkoop via GUTS, op de website DI-RECT.com. Tot slot: de foto boven dit artikel is gemaakt door Nathan Reinds.