11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Magico brengt nieuw vlaggenschip M9 uit

Magico brengt nieuw vlaggenschip M9 uit

6
Magico brengt nieuw vlaggenschip M9 uit

Magico heeft een nieuwe luidspreker uitgebracht. De M9 wordt meteen het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant.

De Magico M9 is een stevige zuil waarbij de behuizing gemaakt is van een gecombineerde binnen- en buitenlaag gemaakt van koolstofvezel. Beide lagen zijn met elkaar verbonden via een aluminium honingraatkern. Deze constructie zorgt enerzijds voor een gewichtsvermindering en anderzijds voorkomt het meetrillen van de kast. Verder is gedacht aan een actief crossover-filter. Deze MXO-unit verzorgt de bas-midden/laag-scheiding. De conussen van de speakers in de M9 behoren tot de meest recent ontwikkelde Nano-Tec-exemplaren, waarbij we wederom aluminium honingraat als kern aantreffen.

Grote tweeter

Ook debuteert een nieuwe beryllium-diamant tweeter in de Magico M9 speaker. De bijzondere mix van materialen maakte het mogelijk om een 28mm hogetoner te fabriceren. Om nog wat preciezer te zijn: het is ‘s werelds eerste tweeter van dit formaat. Nu hád Magico al een dergelijke tweeter in z’n assortiment, deze nieuwe variant is volgens de fabrikant nog verfijnder dan z’n voorganger. Blijven over de conussen van de overige speakers. Ze bestaan uit een lagen bestaande uit een mix van koolstofvezel en grafeen, gecombineerd met – zoals al geschreven – een aluminium honingraat. Die conussen zijn volgens Magico zó sterk dat je er met een gerust hart met een grote auto overheen kunt rijden. Ze geven dan geen krimp. Het frequentiebereik van de M9 loopt van 18 Hz tot 50 kHz en ze mogen aangestuurd worden met een vermogen van 20 Watt tot maximaal 2000 Watt. Voor een paartje betaalt u $750.000 dollar, verkrijgbaar vanaf het vierde kwartaal dit jaar.

6 REACTIES

 1. Ook ik, zoals vele anderen kan dit nooit betalen. De muziekliefhebber probeert ‘n installatie thuis neer te zetten, die het mogelijk maakt om de weergavekwaliteit van een concertzaal te evenaren. Als het inderdaad waar was om deze akoestiek, uit een installatie van ‘n paar honderd Euro hoorbaar te maken, dan kocht ik deze direct. Ik raad iedereen aan, om eens te gaan luisteren naar een (voor jouw bekend werk) uitvoering in het Concertgebouw van Amsterdam. Dan begrijp je waarom er gesproken wordt over het 3D effect van de geteste apparatuur. Vroeger was dit onmogelijk, maar nu is het zelfs via digitale apparatuur, deze akoestiek te evenaren. Had dit al eens geopperd, indien je een (je hebt wel een grote kamer nodig) Bösendorfer Imperial concertvleugel in de huiskamer plaatst. Dan klinkt deze absoluut niet zoals in de concertzaal. Raar maar waar, hoor je deze vleugel via jouw High-end installatie, dan klinkt deze wel zo mooi.

 2. Wat is nu werkelijk de zin speakers speakers van 750.000 euro te produceren

  Er zijn veel rijke mensen die helemaal niets hebben met muziekweergave
  en gewoon een simpel setje bezitten zoals de meeste gewone mensen, en ook vaak orkest musici
  Voor een paar duizend euro heb je in principe een goede set wat gewoon goed
  klinkt
  De meeste mensen die te dure sets hebben zijn over het algemeen meer hifi freaks , ik betrap me er dan zelf op bij mijn best wel aardige (te dure set ha ha) dat je dan meer luistert naar de weergave van speakers dan echt naar muziek te luisteren. Met b.v mijn bleu speakertje van 100 euro of auto radio kan ik ook gewoon genieten van muziek
  Bij reviews van speakers gaat het ook vooral over termen zoals o.a cohorenlie , stage , plaatsing en diepte en meer van die indrukwekkende woorden en gebruikt men cd,s die vooral herrie produceren
  Groetje allemaal
  Van een kleine hifi freak ha ha