10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Record Store Day dit jaar verdeeld over drie dagen

Record Store Day dit jaar verdeeld over drie dagen

0
Record Store Day dit jaar verdeeld over drie dagen

De inmiddels welbekende Record Store Day ter promotie van de aloude platenzaak wordt dit jaar gehouden op drie verschillende dagen, ook in Nederland.

Record Store Day is ooit in het leven geroepen om de aloude en langzaam uitstervende platenzaak in ‘t zonnetje te zetten. De revival van vinyl de afgelopen jaren sluit er nagenoeg naadloos op aan. Inmiddels zien we in ‘de platenzaak’ weer bakken met vinyl staan. Goed, je moet er van houden maar als dat het geval is: geniet ervan zo lang het duurt. Record Store Day is een internationaal festijn, dat dit jaar – ook in Nederland – gehouden wordt – als het een beetje meezit – 29 augustus, 26 september en 24 oktober. De oorspronkelijk geplande datum was overigens 18 april, maar vanwege COVID – het welbekende Corona-virus – is dat dus verschoven. En gespreid over verschillende dagen in verschillende maanden, om zoveel mogelijk platenzaken de kans te geven mee te doen.

Exclusieve releases

Ook in de 2020-editie is gedacht aan een hele reeks exclusieve releases die alleen op vinyl verkrijgbaar zijn. De complete lijst met platen vindt u op de releasepagina alhier. En die is dan weer onderdeel van de website die de Nederlandse Record Store Day 2020 een online gezicht geeft. De bedoeling is echter dat u – juist op die dag – naar een van de deelnemende platenzaken gaat en daar uw aankoop doet. Geen van de genoemde stukjes vinyl is namelijk online verkrijgbaar! En dat maakt het dan allemaal weer net een stukje exclusiever. Ook geldt dat er maar een gelimiteerd aantal van de platen uit de lijst beschikbaar is. Kortom: de ware liefhebber is op een (of alle…) genoemde data vroeg uit de veren en sluit aan in de ouderwetse fysieke rij!