12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Blu-ray spelers Samsung Blu-ray spelers crashen wereldwijd

Samsung Blu-ray spelers crashen wereldwijd

0
Samsung Blu-ray spelers crashen wereldwijd

Blu-ray-spelers van Samsung leggen ineens wereldwijd en op grote schaal het loodje, slechts continu herstarten is alles wat nog rest.

Hebt u een Blu-ray-speler van Samsung thuis staan, dan is de kans aanwezig dat deze sinds een dag of wat niet meer werkt. En dan bent u niet de enige waar dit gebeurt, zo lezen we alhier. Samsung is druk doende uit te zoeken wat er mis is gegaan. Het lijkt – zo melden zij – om een foute firmware-update te gaan. Dat wordt inmiddels ook weer tegengesproken. De fabrikant meldt dat het in ieder geval zaak is om de stekker uit het stopcontact te trekken en wachten tot er een officiële oplossing is. Hoe die uiteindelijk op uw apparaat gaat belanden is vanzelfsprekend afwachten. Want als het apparaat continu crasht, valt er waarschijnlijk zelf ook weinig te updaten.

Samsung
Samsung weet dat er iets mis is met hun Blu-ray-spelers, maar zoekt nog altijd naar de oorzaak en een oplossing van het probleem (afkomstig van https://us.community.samsung.com/t5/Home-Theater/Blu-ray-player-power-cycling-whenever-plugged-in/td-p/1278935)

Oplosbaar?

Het probleem is massaal en treedt niet op bij één model. Als inderdaad blijkt dat het euvel niet via een online truc te verhelpen is, heeft Samsung een probleem. Want dan zouden al die getroffen apparaten naar een servicepoint gebracht moeten worden. Dat is op deze schaal nauwelijks te doen. Ook kan het zijn dat er een specifiek onderdeel dat in alle spelers gebruikt wordt defect is geraakt vanwege bijvoorbeeld een fabricagefout. Dan wordt een reparatie nog complexer en tijdvretender. Afwachten dus wat er precies gaande is. In ieder geval is het tegenslag voor Samsung, dat begin vorig jaar bovendien aankondigde te gaan stoppen met de fabricage van Blu-ray-spelers.