13.8 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Sommer Cable Hicon Screw&Play pluggen

Sommer Cable Hicon Screw&Play pluggen

0
Sommer Cable Hicon Screw&Play pluggen

U bent geen held met de soldeerbout, maar wilt wel uw eigen stekkers monteren? Dan komt de Hicon Screw&Play serie connectoren van het Duitse Sommer Cable mooi van pas.

Niet iedereen is even begaafd met soldeervaardigheden. Wilt u toch geld besparen en uw eigen kabels samenstellen, dan biedt Sommer Cable uitkomst. Hun nieuwe Hicon Screw&Play-serie connectoren behoeven geen soldeerbout om toch een goede verbinding te maken. Een schroevendraaier volstaat hier. Snel en efficiënt natuurlijk! Mooi meegenomen is dat de fabrikant ook de bijbehorende kabels levert, wat een soort van ‘one stop shop’ oplevert.

RCA en BNC

De Sommer Cable Hicon Screw&Play connectoren zijn verkrijgbaar in RCA-uitvoering voor audiodoeleinden of in BNC-vorm voor videotoepassingen. Ze zijn tamelijk betaalbaar, zo kost de RCA-versie €19. Daarvoor krijgt u een connector voorzien van een harde, vergulde centrale pin die prima opgewassen is tegen veelvuldig in- en uitpluggen. Bij elke plug krijgt u een witte en rode ring, wat het ‘coderen’ van de kabels die u produceert makkelijk maakt. Volgens de fabrikant is de kabel een perfecte match voor hun kabeltypen TRICONE-XXL/ (300?0271), SPIRIT XXL (300-0071), CLASSIQUE (300?0117) en CORONA (800-0079). Kortom: niets staat u in de weg om zelf eens wat audiokabels in elkaar te zetten. Bijzonder veel vaardigheden zijn er dankzij de schroefverbinding in ieder geval niet nodig.