28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Streaming Audio Streaming Upgrade uw oude Densen versterker met streaming module

Upgrade uw oude Densen versterker met streaming module

0
Upgrade uw oude Densen versterker met streaming module

Het Deense Densen heeft de Oxygen streaming module uitgebracht, waarmee u de bestaande versterkers van het merk van streaming-mogelijkheden kunt voorzien.

De nieuwe Oxygen streaming module van Densen blaast uw oude versterker uit de stallen van deze Deense fabrikant nieuw leven in. De uitbreiding is gebaseerd op een 32-bit DAC, die (al dan niet) hi-res streaming vanaf de meeste bekende streamingdiensten mogelijk maakt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music en Spotify. Het geheel wordt bestuurd via een app, beschikbaar voor iOS en Android. Verder is er multiroom-compatibiliteit met alle van Oxygen-techniek voorziene apparatuur van Densen. Met de module compatibele modellen zijn de B-110, B-120, B-130, B-150, B-175, B-230, B-250, B-275 en alle Plus- en andere uitvoeringen van deze lijst. Kortom zelfs een inmiddels alweer 15 jaar oude versterker als de B-150 kunt u met de Oxygen-module in een handomdraai weer helemaal bij de tijd maken. De uitbreiding kost €999. U ziet een foto bovenaan dit artikel, die Densen deelde op Facebook. Met daarbij de waarschuwing dat het hier om een zogeheten ‘engineering sample’ gaat; de uiteindelijk versie oogt dus mogelijk net wat anders.

Meer streaming-producten op stapel

Overigens was het eerste streaming-capabele product van Densen de Cast geïntegreerde versterker. En samen met de uitrol van de Oxygen-module voor oudere versterkers laat de fabrikant ook weten nieuwe streaming-apparatuur op de rol te hebben staan. Een van die eerste nieuwelingen wordt een stand-alone streamer voorzien van een 90VA ringkerntrafo en een voeding met afvlakcondensatoren die in totaal 160.000 uF op de klokken zetten. Dat is zelfs meer dan wat u aantreft in veel versterkers.