20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons Amazon adviseert om rap Echo Buds te updaten

Amazon adviseert om rap Echo Buds te updaten

0
Amazon adviseert om rap Echo Buds te updaten

De Echo Buds van Amazon bevatten een ernstige firmwarefout die de in-ears tijdens laden kan oververhitten.

In enkele gevallen – zo waarschuwt Amazon – kunnen de Echo Buds in-ears oververhit raken tijdens het laden. Klanten kregen vorige week al een mail van het bedrijf met daarin de waarschuwing en het dringende advies om snel een firmware-update uit te voeren. Die lost niet alleen het oververhittingsprobleem op, maar moet ook zorgen voor een langere levensduur van de in de dopjes gebouwde accu.

Gevaarlijk

Het lijkt overigens vooral mis te gaan tijdens het laden, een spontane meltdown bij gebruik in het oor lijkt niet voor te komen. Toch zouden ook wij met klem adviseren de update zo snel mogelijk uit te voeren. Worden de Amazon Echo Buds namelijk continu ernstig oververhit tijdens het laden, dan kan dat vreemde chemische gevolgen voor de Lithium-accu’s hebben. En die zitten bij luistersessies toch akelig dicht bij uw gehoororganen. Ook laden in bijvoorbeeld een vliegtuig of andere afgesloten ruimte kan – als de oververhitting ooit in ontbranding resulteert – heel vervelende gevolgen hebben. Wees altijd erg voorzichtig met Li-Ion-accu’s en heb er groot respect voor! De hoeveelheid energie die dergelijke oplaadbare batterijen kunnen opslaan – in ratio naar de inhoudelijke afmetingen – is enorm. En als er iets mis gaat en die energie komt in één keer vrij, dan is een explosie of tenminste een flinke steekvlam onvermijdelijk. Updaten dus, zo snel mogelijk.

Hoe?

Dat updaten is trouwens erg eenvoudig. Zorg dat beide dopjes in het laadetui zijn geplaatst en check of uw Amazon Echo Buds gekoppeld zijn via Bluetooth aan uw smartphone. Start de Alexa-app en kies Devices (Apparaten) rechtsonder. Kies Echo & Alexa en dan Echo Buds. Scroll naar About (Over) een stukje lager en check of daar softwareversie 318119151 of hoger vermeld wordt. Is dat het geval, dan zit u goed. Elke andere – lagere – versie is foute boel. In dat geval moet u zorgen dat de in-ears voor tenminste 30% geladen zijn. Sluit dan het deksel van het laadetui en zorg dat telefoon en etui voor 30 minuten in elkaars nabijheid staan. De update wordt dan automatisch uitgevoerd, waarna u via net beschreven methode kunt constateren dat u alsnog softwareversie 318119151 of hoger hebt ontvangen.