Amazon Echo Auto weer een beetje dichterbij

0
Amazon

Oké: hij is nog steeds niet in Nederland, die Amazon Echo Auto. Maar hij is wel opgedoken in het VK en Ierland.

Daar waar Nederland veelal voorop loopt als het gaat om gadgets en adopteren van nieuwe technische snufjes, zijn we altijd een van de laatsten in het rijtje als het gaat om slimme assistenten en dergelijke. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat slimme speakers en zo vooral ontwikkeld worden in Engelstalige landen (lees: de VS). En die zijn minder gericht op anderstaligen. De exemplaren van Amazon spreken nog altijd geen Nederlands, bijvoorbeeld. U moet ze in het Engels of Duits aanspreken. Niet echt handig, maar omdat Amazon nu eindelijk een officiële vestiging in Nederland heeft komt er misschien ooit eens schot in de zaak. De Engels en Ieren hebben meer geluk. Zij kunnen nu ook de Amazon Echo Auto gebruiken.

Werkt niet in elke auto

Die Amazon Echo Auto stamt ook alweer uit 2018, toen deze in de VS uitgebracht werd. Acht microfoons en en far-field technologie maken dat Alexa u ook boven wind- en motorgeluiden, gebabbel en muziek kan verstaan. Het compacte apparaatje kost maar £50 Britse Ponden, dus dat valt erg mee. Het systeem werkt volgens Amazon overigens niet in elke auto (even goed). Volgens het bedrijf gaat het allemaal uitstekend in auto’s die geen Apple CarPlay of Android Auto aan boord hebben… Nou ja, afwachten maar of het ding eindelijk ook onze kant op komt. Zodat u via spraak muziek ten gehore kunt brengen, agenda’s kunt checken en allerlei vragen op Alexa kunt afvuren als u ergens in uw eentje op die eindeloze polderweg in slaap dreigt te sukkelen.