19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Amazon op zoek naar live tv-kanalen

Amazon op zoek naar live tv-kanalen

0
Amazon op zoek naar live tv-kanalen

Amazon is op zoek naar aanbieders van live tv, om deze kanalen toe te voegen aan zijn streamingdienst Prime Video. Het zou de dienst tamelijk uniek maken.

Streaming videodiensten als die van Amazon werken in principe allemaal op basis van on demand. Ofwel: u kiest content uit de – veelal ruim bemeten – online catalogus en kijken maar. Toch is er natuurlijk ook nog altijd zoiets als live televisie. Waarbij met name nieuwszenders niet zijn te vervangen door on demand, tenzij u het liefst altijd alleen aan het eind van de dag even een samenvatting kijkt. Maar gaat er ergens iets groots mis, dan zijn het nog altijd de CNN’s van deze wereld die u live laten meekijken. Of denk aan sportevenementen! Precies dat soort zaken ontbreken op de grote streamingplatforms. Getuige advertenties van Amazon gaat daar mogelijk verandering in komen. Het bedrijf is volgens dit bericht bij Protocol namelijk op zoek naar mensen die zich daarmee bezig moeten gaan houden voor hun platform Prime Video.

‘Onderhandelingen gaande’

Een ‘insider’ laat aan datzelfde Protocol weten dat er achter de schermen druk onderhandeld wordt met mogelijk geïnteresseerde partijen. Amazon experimenteerde de afgelopen jaren al een beetje met het uitzenden van live-evenementen en gezien de nog altijd bestaande populariteit van aloude ‘lineaire’ tv is de nieuwe stap geen vreemde gedachte. Het zou Prime Video in ieder geval onderscheidend maken van concurrent Netflix, bijvoorbeeld. Tel daarbij op dat Prime slechts de helft kost van de meeste andere grote streamers en u snapt dat hier mogelijk iets moois uit voort gaat komen.