11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi GeerFab D.BOB DSD-D/D-omzetter

GeerFab D.BOB DSD-D/D-omzetter

1
GeerFab D.BOB DSD-D/D-omzetter

Hebt u een universele speler staan die ook met SACD’s overweg kan, dan maakt de GeerFab D.BOB het daarvan afkomstige DSD-signaal extern beschikbaar.

Veel universele spelers bedoeld voor Blu-ray, dvd, cd en SACD beschikken over een HDMI-uitgang. Precies daarop sluit u de nieuwe GeerFab D.BOB aan, een D/D-converter. Ofwel: digitaal naar digitaal. Dit apparaatje komt vooral van pas als u de ingebouwde DAC van een dergelijke speler minder waardeert en het oorspronkelijke DSD-signaal vanaf de SACD graag zou willen toevoeren aan een betere DSD-capabele DAC. Niet een apparaat dat dus voor iedereen even interessant zal zijn. Maar wel degelijk voor de puristen die alle vrijheid willen hebben betreffende het traject dat een digitaal audiosignaal doorloopt. GeerFab benadrukt overigens dat de DRM kopieerbeveiliging intact blijft, dus even snel een digitaal kopietje trekken van het geëxtraheerde DSD-signaal kunt u vergeten.

DSD én Blu-ray audio

Gebruik van de GeerFab D.BOB is simpel: sluit de HDMI-uitgang van een speler aan op de HDMI-ingang van de converter. Vervolgens is het DSD-signaal beschikbaar op de optische en coaxiale S/PDIF-uitgangen. Verder is voorzien in een HDMI-uitgang, zodat u op een eventueel aangesloten TV gewoon uw (bijvoorbeeld) Blu-ray’s kunt blijven zien. Wat Blu-ray betreft wordt trouwens ook het audiosignaal daarvan naar buiten gevoerd (192 kHz / 24 bit). De D.BOB van GeerFab kost €1200.

1 REACTIE