Magnat MMS 730, streamen en radio luisteren maar!

1
Magnat

De Magnat MMS 730 is niet alleen een streamer inclusief webradio, maar tevens een DAB- en FM-ontvanger. En ook Bluetooth ontbreekt niet.

Aan audio streamen ontkomt eigenlijk niemand meer in deze tijd. En dus is het niet heel vreemd dat streamers populair zijn. Een heerlijk veelzijdig exemplaar is de nieuwe Magnat MMS 730. Luister via bijvoorbeeld Spotify naar uw favoriete muziek, of pik eens een webradiostation in den vreemde op. Lokaal luisteren is evenmin een probleem, want zowel een DAB+ als FM-tuner zijn eveneens terug te vinden in deze Magnat. Verder heeft de fabrikant duidelijk nagedacht over een aandacht besteed aan de Bluetooth-mogelijkheden. Er is gekozen voor Bluetooth 5.0 met ondersteuning van aptX en aptX HD. Daarmee is een kwaliteit van maximaal 24 bit / 48 kHz haalbaar, geheel draadloos. Mits uiteraard de ‘zendende’ kant zoals bijvoorbeeld uw smartphone daar eveneens mee overweg kan.

Analoog en digitaal

Luisteren naar muziek opgeslagen op bijvoorbeeld een NAS is iets waar de Magnat MMS 730 z’n hand ook niet voor omdraait. U kunt kiezen uit een draadloze wifi-verbinding of bekabelde ethernetverbinding met uw (thuis)netwerk. De DAC is gebaseerd op een Wolfson WM8740 en levert een maximale kwaliteit van 24 bit / 192 kHz. Qua uitgangen zijn analoge tulpjes beschikbaar, maar ook Toslink en coax digitale uitgangen. Een USB-aansluiting aan de voorkant kan overweg met USB-opslagmedia en fungeert desgewenst tevens als lader voor een smartphone of tablet. Het apparaat wordt via een app (iOS en Android) bediend. De Magnat MMS 730 kost €599 en is per direct leverbaar.

 

1 REACTIE