18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Streaming Primephonic voortaan met virtueel ‘cd-boekje’

Primephonic voortaan met virtueel ‘cd-boekje’

1
Primephonic voortaan met virtueel ‘cd-boekje’

De klassieke muziekstreamingdienst Primephonic levert voortaan de virtuele versie van de aloude cd-boekjes mee met albums.

Ach ja, wie kent ze nog: cd’s met hun in de hoes verstopte mini-boekjes met informatie over het album. Het fungeerde tegelijk als cover, en je vond er veelal tenminste songteksten in. Maar ook soms uitleg, meer ‘filosofische’ uitingen van artiesten, bedankjes, lolligheden en veel meer. Nu streaming zo ongeveer de norm is in muziekland (of de aankoop van hi-res tracks en albums) is het ‘cd-boekje’ niet meer. En dat maakt dat de extra achtergrondinformatie in daarin eveneens verloren is gegaan. Dat is bijvoorbeeld (nog meer) een probleem bij klassieke albums, waar liefhebbers veelal vitale informatie over het ten gehore gebrachte aantroffen. De klassieke streamingdienst Primephonic heeft daar verandering in aangebracht!

Virtueel boekje erbij

Bij Primephonic krijgen abonnees voortaan de virtuele versie van het aloude cd-boekje te zien. Nog niet bij álle albums, maar het is de bedoeling dat dat binnenkort voor nagenoeg de complete collectie – momenteel bestaande uit 230.000 albums – het geval zal zijn. Het maakt de muziekbeleving allemaal net weer een stukje completer. Overigens kost een abonnement op het Nederlandse Primephonic €9,99 per maand voor het standaardabonnement en €14,99 voor de hi-res-variant. U kunt het geheel 14 dagen gratis uitproberen, altijd interessant vanzelfsprekend.

1 REACTIE

 1. CD’s zijn nog te koop.
  Maar ja, ik vind ondanks de lage prijs voor een CD het niet meer relevant.
  Heimwee naar CD boekjes? Ik heb mijn collectie nog, dus in principe kan ik binnen 30 seconden een CD boekje in mijn handen hebben, en gaan bladeren.
  Al gaat het artikel hier niet over, het is een streamingdienst die meer beleving aan de muziek toevoegt door virtueel CD boekjes bij de artiest toe te voegen.

  Helemaal van het onderwerp verwijderd, de LP is het.
  Een grote hoes, art work, nostalgie. Die zwarte schijf uit de hoes halen en de naald van de platenspeler laten zakken in de groeven.