15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Accessoires TAGA Harmony PF-500 netfilter

TAGA Harmony PF-500 netfilter

24
TAGA Harmony PF-500 netfilter

Het nieuwe – en betaalbare – netfilter van TAGA Harmony houdt vervelende op de netspanning meeliftende storingen tegen. Anno 2020 geen overbodige luxe.

De netspanning is ‘vervuilder’ dan ooit in het gemiddelde huishouden. En dat heeft te maken met bijvoorbeeld goedkope schakelende voedingen, zoals te vinden in LED-lampen, telefoonladers van onbekende herkomst, huishoudelijke apparatuur en ga zo maar door. Inmiddels geldt dat de stoorsignalen die dergelijke bronnen op de netspanning introduceren ook van buitenshuis afkomstig kunnen zijn. In principe hoort een elektronisch apparaat voorzien van een netspanning daar verder geen last van te hebben. Al was het maar omdat vrijwel elk apparaat zelf ook weer over een ingebouwde schakelende voeding beschikt. Dat ligt dan weer net wat genuanceerder bij audio-apparatuur. Soms zit daar een minder geslaagd netfilter in en dat hoor je. Denk aan ruis of andere storende bijgeluiden in het beroerdste geval. Maar soms leidt het voor de toehoorder ook tot een minder ‘open’ klinkend geluid. Een netfilter brengt dan uitkomst. Dat een dergelijke accessoire niet duur hoeft te zijn bewijst het Poolse TAGA Harmony met het PF-500 filter.

Filtering van ruis en bescherming tegen pieken

Gewapend met een vijftal beschikbare aansluitingen kunt u met de TAGA Harmony PF-500 een hifi-setje van voeding voorzien. Twee van die aansluitingen zijn overigens niet gefilterd, maar rechtstreeks gekoppeld. Daar kunt u bijvoorbeeld een bureaulampje of iets dergelijks in prikken. De overige drie zijn gefilterd. De maximale piekstroom bedraagt 1000 Ampère en de maximale piekspanning 3000 Volt. Aangesloten apparaten worden beschermd tegen pieken en ook is voorzien in een fasedetector. De prijs van dit moois ligt onder de €100. Het overwegen waard dus.

24 REACTIES

 1. Als je daarmee aangeeft dat het per definitie een slecht product is, dan is het ook niet nodig het te reviewen.

  Ik ben zelf nog steeds wel geïnteresseerd wat ze voor dit geld hebben kunnen produceren.

  Het ziet er uiterlijk bijvoorbeeld beter uit dan een plastic Audioquest Powerquest. Dan hoor ik graag dat voor plastic is gekozen om de prijs te drukken, maar het als filter veel beter zijn werk doet. Of misschien wel niet…

 2. Ik heb de voorganger met 4x gefilterd en 4x ongefilterd en gebruik juist voor de voor- en phono versterker de niet gefilterde aansluitingen. Maar het is zeer degelijk gebouwd, met zekering en aan/uit schakelaar die dan alle aangesloten apparatuur in 1x aan/uit zet.
  Jammer dat het geen fase herkenning heeft en ik heb een betere voedingskabel voor de aansluiting naar het lichtnet aangesloten. Verder nooit iets gemerkt van wel of niet gefilterd.

 3. Ik heb de voorganger met 4x gefilterd en 4x ongefilterd en gebruik juist voor de voor- en phono versterker de niet gefilterde aansluitingen. Maar het is zeer degelijk gebouwd, met zekering en aan/uit schakelaar die dan alle aangesloten apparatuur in 1x aan/uit zet.
  Jammer dat het geen fase herkenning heeft en ik heb een betere voedingskabel voor de aansluiting naar het lichtnet aangesloten. Verder nooit iets gemerkt van wel of niuet gefilterd.

  • Dat doet me inderdaad denken aan mjin eigen Audioquest Powerquest : die heeft ook een niet gefilterde uitgang voor een versterker. Volgens mij wel een hele krachtige om het verschil waar te nemen met een gefilterde uitgang.

   Zou je deze filter qua prestaties dan kunnen vergelijken met zo een Powerquest ? En het gaat misschien even off topic maar de ground noise dissipation technologie van Audioquest, zit die ook in de Powerquest of enkel in de Niagara ?

   Ik ben namelijk benieuwd of ik de achtergrond nog ‘zwarter’ kan krijgen met mijn huidige set, het moet stil zijn bij mij !
   Groeten Pieter