Tex Tone presenteert kunstige speakers

0
Tex Tone

Het Nieuw Zeelandse Tex Tone heeft een serie bijzondere Art Speakers in het assortiment, voorzien van al even bijzondere kunstwerkjes.

Niemand heeft ooit gezegd dat een speaker saai en uniform gekleurd en (of) vormgegeven moet zijn. En dus heeft Tex Tone een aantal kunstenaars los laten gaan op hun speakers. De man achter dit Nieuw Zeelandse bedrijf – Tex Houston – is een bekend gezicht in die contreien. Hij is niet alleen muziekliefhebber, maar heeft ook veel actief werk verricht in dat vakgebied. Zo was hij onder meer mede-eigenaar van de legendarische Fish Street Studios in Dunedin. Los van zijn muzikale werkzaamheden wilde Houston uiteindelijk ook speakers op de markt brengen die thuis net zo goed klonken als de beste actieve studio-monitoren. En er ook nog eens mooi uitzagen. En zo ontstonden de Tex Tone Classic luidsprekers.

Kunstzinnige afwerking

De speakers zijn ook in hun ‘normale doen’ qua uiterlijk al afwijkend van veel andere luidsprekers. Ze hebben een gladde en afgeronde behuizing en zijn voorzien van een bijzonder soort doek. Oogt de speaker in de standaard-uitvoering al apart, het kan altijd nog beter moet Tex Tone gedacht hebben. En dus nodigde het een aantal bekende Nieuw Zeelandse artiesten uit om de Classic van een bijzonder uiterlijk te voorzien. Een geslaagde actie, zoals u hier zelf kunt constateren. Wel betaalt u voor de Art Speakers iets meer dan de standaard Classic-uitvoering: $5600 (Amerikaanse) dollar versus $4500.