Alpha Audio opent Soundcloud account

2

Op verzoek van lezers en kijkers van Alpha Audio hebben we onze interviews en Q and A’s beschikbaar gemaakt op Soundcloud. Op deze manier is het eenvoudig de voor u interessante interviews en Q and A’s terug te luisteren zonder dat u naar Youtube hoeft te gaan. Gemak boven alles! 

Alpha Audio is nooit in de Podcasts gestapt. De focus ligt er gewoon niet. En eerlijk: we gaan ook niet écht pure Podcasts maken. Maar wat we wel gaan doen, is relevante interviews en de Q and A’s beschikbaar stellen op Soundcloud. Dus primair maken we video en uit de video extraheren we de audio voor plaatsing op Soundcloud. Er zijn namelijk lezers en kijkers die het prettig vinden om deze ‘audio only’ te consumeren. En wie zijn wij om dat tegen te houden: Alpha Audio is er voor u. Zo simpel is dat.

Veel content

Tijdens het ‘vullen’ van Soundcloud viel ons op dat we al heel wat interessante personen hebben geïnterviewd. Sowieso spreken we veel mensen op shows, maar ook buiten shows hebben we al heel wat interessante mensen voor de lens gekregen.

Nu kunnen we niet álles omzetten naar Soundcloud, maar vooralsnog hebben we 13 interviews verwerkt tot een audiostream. Sommige hadden we nog ‘lossless’ op de server staan, andere zijn van Youtube gehaald en verwerkt. De audiostream is gemasterd en wat ge-edit, zodat alles wat rustiger klinkt.

Ook de Q and A’s zijn op Soundcloud gezet. Deze gezellige gespreken met u vinden elke 2e vrijdag van de maand plaats en leiden altijd tot interessante inzichten en ideeën voor nieuwe artikelen.

2 REACTIES

 1. Dag Jaap
  Gefeliciteerd met je nieuwe toepassing op soundcloud.
  Is een goed idee!
  Ik heb mij aangemeld en het blijkt zeer overzichtelijk om iets terug te vinden.
  Bedankt voor de inspanning!
  Enkele vragen:
  Zullen de reviews hier ook worden ondergebracht?
  Betekent dit nu dat er kan gecommuniceerd worden via soundcloud en ook nog via de website van alpha-audio na inloggen? Wat krijgt er de voorkeur?

  • Dank je wel! Goed te horen dat het bevalt. Soundcloud is – vooralsnog – echt puur ter ondersteuning voor de ‘podcasts’. Communicatie zal altijd via Alpha Audio zelf gaan. Youtube begint al heel actief te worden en kost nu al vrij veel tijd. Dat is niet erg, maar om straks naast Alpha Audio (en de .net variant) en Youtube nóg een platform bij te houden wordt veel werk. :-). Maar uiteraard: als het hard groeit, pakken we het natuurlijk mee.

   Reviews gaan we niet posten op Soundcloud. Dat gaat gewoon niet. Live reviews gaan via Youtube én via de website zelf.