11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons Apple in verweer tegen beschuldigingen Koss

Apple in verweer tegen beschuldigingen Koss

0
Apple in verweer tegen beschuldigingen Koss

Zoals te verwachten, is Apple in verweer gegaan tegen de volgens hen ongegronde claims dat het bedrijf diverse patenten van Koss heeft geschonden.

Patenten, het blijft geneuzel. Koss klaagde onlangs Apple aan over vermeend onrecht dat de techgigant hen aangedaan zou hebben. Koss beweert onder meer dat Apple aan de haal is gegaan met zijn voorspellingen betreffende draadloze hoofdtelefoons. En dat Apple zelfs ongevraagd gepatenteerde ontwerpen gebruikt zou hebben. Ontwerpen trouwens die door ‘marktomstandigheden’ destijds nooit tot daadwerkelijk verkrijgbare producten hebben geleid. Inmiddels heeft Apple – vanzelfsprekend – bezwaar aangetekend tegen de door Koss ontketende patentoorlog. Het vind de claims ongegrond. En ergens lijkt het ook wel weer een beetje op ‘mekkeren over ooit gemiste kansen die een ander wel benut heeft’, natuurlijk.

Troefkaart

Apple heeft de bezwaren neergelegd bij de lokale Californische rechtbank. En daar meteen een troefkaart bij gedaan. Het blijkt namelijk – zo meldt de techreus – dat Koss in overleg met Apple een vertrouwelijkheidscontract heeft getekend. Dat gebeurde al bij het begin van gesprekken over de kwesties tussen beide bedrijven, in 2017. Daarin staat onder andere zwart op wit dat niets van de communicatie gedeeld mag worden met de buitenwereld. En ook dat dat geschillen achter gesloten deuren blijven, terwijl rechtszaken eveneens uit den boze zijn. Koss lijkt dat herenakkoord nu geschonden te hebben. Nog los van het verweer tegen de oorspronkelijke aanklachten van de hoofdtelefoonfabrikant ziet et ernaar uit dat Apple nu wel een heel stevig verweer in handen heeft. Overigens is de zaak door Koss bij de Texaanse rechtbank aangekaart. Die zal nu – zo is de verwachting – eerst het oordeel van de Californische rechtbank afwachten. Dat kan dus nog een langdurig en voor de verliezer kostbaar geheel worden.