Artnovion Medline COVID-vriendelijke akoestische panelen

0
Artnovion

Artnovion heeft de Medline-serie akoestische panelen uitgebracht. COVID-vriendelijk, want eenvoudig schoon te maken.

Zo ongeveer overal in het bedrijfsleven is een milde tot ernstige vorm van smetvrees uitgebroken. En dat zal voorlopig ook nog wel een tijdje zo blijven. Artnovion heeft daarom de Medline akoestische panelen (ofwel Acoustic Treatment Products) uitgebracht. Wat ze allemaal gemeen hebben is een reinigbaar oppervlak. Daar waar vervuiling door vervelende bacteriën en schimmels normaliter tegengegaan wordt door gebruik te maken van – hoe is het mogelijk – bacterie- en schimmel-onvriendelijke materialen is de uitdaging bij virussen groter. Die groeien namelijk niet buiten het lichaam, maar wachten simpelweg gedwee tot een gastheer m/v langsloopt alwaar ze op kunnen overspringen. En dus volstaan schimmel- en bacterie-werende materialen alleen helaas niet meer.

Weg met infecterende ellende

Om van stiekem op een prooi wachtende virussen af te komen is er maar één oplossing: regelmatig goed schoonmaken met desinfecterende producten. De nieuwe Medline-panelen van Artnovion zijn gemaakt van antimicrobiële materialen. Ze bieden bescherming tegen de reguliere bacteriën en schimmels, maar kunnen daarnaast ook goed schoongemaakt worden. De buitenlaag van de producten is precies daarvoor ontworpen, terwijl daarbij het geluiddoorlatende karakter van het materiaal niet uit het oog is verloren. De materialen ónder deze buitenlaag zijn niet aanraakbaar en dus geen bron voor verspreiding van virussen. De kunstleren laag heeft een antibacteriële behandeling ondergaan, waarbij metaalionen zijn ‘geïnjecteerd’. Deze breken celwanden van bacteriën af, terwijl ze ook wapenen tegen schimmels. Geen vervelende vlekken of verdachte luchtjes dus meer. En zoals gezegd is het materiaal – Twill Accoustic Fabric geheten, trouwens – ook bestendig tegen COVID-19 desinfecterende middelen.