18.5 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi Fabrikanten Audio Research verkocht door McIntosh

Audio Research verkocht door McIntosh

1
Audio Research verkocht door McIntosh

McIntosh heeft Audio Research (nagenoeg) verkocht. Het valt nu onder TWS Enterprises, waarvan de eigenaar de oud-sales manager van Audio Research is.

TWS Enterprises heeft (bijna – de deal wordt naar verwachting nog eind deze maand afgerond) Audio Research in handen. Waarbij geldt dat het eerstgenoemde bedrijf van Trent Suggs is, zo lezen we alhier bij What Hifi. En dát is dan weer de oud-sales manager van de dit jaar alweer vijftig jaar bestaande high-end fabrikant. Audio Research is met name bekend van z’n buizenversterkers. De afgelopen zes jaar was de fabrikant in handen van de McIntosh Group. Gedurende die tijd veranderde het uiterlijk van z’n apparatuur naar een meer industrieel ontwerp, met deels elementen uit het verleden. McIntosh neemt vanzelfsprekend met gemengde gevoelens afscheid. Het laat in ieder geval weten blij te zijn dat het management in goede handen is bij de opvolger.

TWS

Suggs zal zowel ‘president als director of North American Sales’ worden. En dat samen met een serie andere voormalige Audio Research-collegae. Verder geldt dat de afdeling productontwikkeling en techniek alsmede productie in het Amerikaanse Minneapolis blijven. TWS Enterprises is opgezet om de reputatie van de gelouterde high-end fabrikant verder uit te bouwen, daarbij focussend op de unieke cultuur en productvernieuwingscapaciteiten binnen het bedrijf. Kortom: een mooi moment in een bijzonder jubileumjaar. Voor de liefhebbers staat er trouwens een mooi boek op stapel onder de titel Making the Music Glow van Ken Kessler. U leest er de geschiedenis van de fabrikant in en maakt kennis met de mensen en passie achter het merk. Voor de ware liefhebbers dus, of gewoon voor een ieder die zoveel mogelijk wil lezen en weten over alles wat er in de high-end wereld speelt.

1 REACTIE