18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Muziek Album in-akustik brengt reference-albums op band uit

in-akustik brengt reference-albums op band uit

0
in-akustik brengt reference-albums op band uit
in-akustik brengt reference-albums op band uit

Liefhebber van de aloude banden (die reel-to-reel exemplaren)? Dan heeft in-akustik een viertal tape-albums voor u klaar staan!

Retro is in. Daarover hoeven we geen twijfel te hebben. Na vinyl en cassette mag ook de aloude band zich in een toenemende belangstelling verheugen. Natuurlijk is het percentage liefhebbers van retro-geluidsdragers nog altijd een fractie van moderne digitale luisteraars. Maar de groep is zeker groot genoeg om commercieel interessant te zijn. Dat ziet ook in-akustik. Zij hebben vier Reference Sound Edition-albums op band uitgebracht. Deze zijn leverbaar in 19 cm/s en 18 cm/s opnamesnelheden, waarbij RESO-mastering is toegepast. Dat moet leiden tot duidelijke verbeteringen aan de akoestiek op het vlak van transparantie, dynamiek, basreproductie en betere gradaties in het laag.

Combi-pakketten

Het opnemen van de in-akustik albums gebeurt op nauwkeurig afgeregelde studio-bandrecorders. De banden zijn verder tot 0 dB uitgestuurd, waarbij een speciale opnamekop gebruikt is. Deze moest zorgen voor een hoge uitsturing die volgens de makers absoluut vervormingsvrij zijn. De bereikte opnamekwaliteit is dan ook hoger dan u met uw eigen bandrecorder ooit zou kunnen behalen. U vindt de vier nieuwe in-akustik band-albums alhier. De vanaf-prijs ligt op €329 per album. De prijs wordt hoger als u een hogere opnamesnelheid kiest, of voor een pakketprijs gaat. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een tape plus vinylversie of CD erbij.