20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi JAZZ RE:REFRESHED dit jaar online

JAZZ RE:REFRESHED dit jaar online

0
JAZZ RE:REFRESHED dit jaar online

Festivals en COVID gaan niet echt goed samen, vandaar dat JAZZ RE:REFRESHED voor z’n 2020-editie van z’n jaarlijkse happening heeft gekozen voor online.

Komende zondag – 23 augustus – presenteert JAZZ RE:REFRESHED via een YouTube-stream z’n jazzfestival dat deze keer achter gesloten deuren plaats moet vinden. Omdat een samenwerking met Bluesound en MQA is aangegaan, kunnen jazzliefhebbers ook in MQA-kwaliteit genieten van een livestream. Deze is bereikbaar via Bluesound’s BluBluOS Controller-app. Hebt u een BluOS-capabel apparaat staan én houdt u van jazz, dan wordt dat komende zondag tussen 17.00 uur en 21.00 uur dus genieten. NAD Electronics, DALI luidsprekers en Monitor Audio draaien op BluOS, dus de doelgroep is redelijk groot.

Live via YouTube en BluOS

Op het vier uur durende showprogramma staan namen als Binker Golding, Sahra Gure, Steam Down, Ms Maurice, Golden Mean, Jas Kayser en Anthony Joseph geprogrammeerd. Normaliter beslaat JAZZ RE:REFRESHED een volle dag en wordt het gehouden in de Brighton Dome. Maar nu kunt u er thuis in de huiskamer van genieten, best comfortabel eigenlijk. En hebt u geen BluOS-apparaat in huis staan, dan is er dus dat genoemde YouTube-kanaal dat zondagmiddag en avond tussen vijf en negen live in de lucht is. Aldaar is trouwens nog meer moois te vinden voor jazzliefhebbers, dus ook voor en na zondagavond kunt u daar terecht.