11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Keith Monks Prodigy Record Cleaning Machine

Keith Monks Prodigy Record Cleaning Machine

0
Keith Monks Prodigy Record Cleaning Machine

Keith Monks heeft de Prodigy Record Cleaning Machine uitgebracht. Geen excuus dus meer om uw vinyl niet brandschoon te houden.

Zoals altijd houden we ons verre van de discussie wat nou beter klinkt: vinyl of digitaal. Wat in ieder geval een feit is, is dat vinyl vervuilt raakt. Het is een magneet voor stofdeeltjes. En dát ga je hoe dan ook horen. Het is dus zaak om uw platencollectie schoon te houden, tenzij u de tikken en ruisjes juist een romantisch extraatje vindt. Schoonmaken doen we inmiddels niet meer – zoals vroeger vaak ‘t geval – in de gootsteen met een sopje. Daarvoor wordt nu een platenwasser gebruikt, zoals de nieuwe Keith Monks Prodigy Record Cleaning Machine. De wasser is in ieder geval – zo laat de fabrikant weten – stil. Zo stil, dat u tijdens het wassen ongestoord naar een stukje muziek afgespeeld van een al schone plaat kunt luisteren.

Stofzuigertje

De Prodigy Record Cleaning Machine van Keith Monks bevat een soort van stofzuigertje dat via een arm de groeven leegzuigt. Een multicolor-licht verhoogt het wasplezier. U kunt beide kanten van een LP in ongeveer vijf minuten schoonzuigen. En mocht u het willen, dan kan deze Prodigy ook cd’s, Blu-rays, cd-roms en laserdiscs wassen. De werking is simpel: breng de reinigingsvloeistof aan op de plaat via het meegeleverde microvezel-roller. Vervolgens gaat de zuiger aan het werk. Voordeel van deze methode is dat er altijd verse, schone reinigingsvloeistof gebruikt wordt. Bovenstaande foto vonden we trouwens op de Facebookpagina van Keith Monks, op de website van het bedrijf is de nieuwe wasser op moment van schrijven nog niet te vinden.