LG tv’s in Zuid-Korea getroffen door oververhitting

2
LG

Een serie OLED-televisies wordt door LG voorzien van een nieuwe voedingsmodule, waarmee oververhitting wordt voorkomen. In onze regionen lijkt het probleem niet op te te treden.

LG vervangt de voedingsmodule in 18 modellen OLED-televisies die geproduceerd zijn tussen februari 2016 en september 2019, zo lezen we in dit nieuwsbericht. Het gaat daarbij om modellen die in Zuid-Korea zijn verkocht, volgens LG zijn modellen voor de buitenlandse markt – waar wij dus vanuit Zuid-Koreaans oogpunt onder vallen- niet getroffen. Maar mocht u een OLED-tv van LG gekocht hebben via een (buitenlandse) webshop die z’n toestellen rechtstreeks daar vandaan haalde: altijd handig om even in het achterhoofd te houden. Tot nu toe zijn 22.000 van de 60.000 getroffen toestellen voorzien van een nieuwe voedingsmodule.

Defect onderdeeltje

De oorzaak van het oververhittingsprobleem ligt volgens LG in de – te snelle – achteruitgang van een stroombeperkend onderdeel. Daardoor treden dan weer te hoge stromen op in de televisie wat zorgt voor een te hoge temperatuur. Goed om te zien dat de fabrikant het probleem zelf bij de hoorns heeft gevat en het euvel netjes oplost. Daar kunnen sommige andere fabrikanten nog wat van leren. Hoe dan ook: de oververhitting lijkt hier niet echt op te treden. Maar mocht u het niet helemaal vertrouwen en vinden dat uw tv de laatste tijd toch wel erg heet wordt, dan staat niets u in de weg om eens navraag te doen.