28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Personal Audio McIntosh en Sonus Faber in zee met Alps Alpine

McIntosh en Sonus Faber in zee met Alps Alpine

0
McIntosh en Sonus Faber in zee met Alps Alpine

McIntosh en Sonus Faber – allebei onderdeel van de McIntosh Group – gaan samenwerken met ‘automerk’ Alps Alpine.

Nu we langzaam aan gewend raken aan goede hifi in de huiskamer, is het nu – zo vinden steeds meer fabrikanten – tijd voor hifi in de auto. Inmiddels zijn er al heel wat audiofabrikanten die een samenwerking aangegaan zijn met een automerk. Deze keer is het de beurt aan McIntosh en Sonus Faber. Zij gaan aan de slag met Alps Alpine. Hoewel dat natuurlijk geen autofabrikant in de ware zin van de betekenis is, is het wel een grote leverancier op het vlak van auto-elektronica. Dat biedt dus interessante mogelijkheden, zo moeten beide (of eigenlijk alle drie de) bedrijven gedacht hebben.

Speakers en versterkers

Het is de bedoeling dat Alps Alpine speakers en versterkers gaat ontwikkelen, gebruik makend van kennis en techniek afkomstig van McIntosh en Sonus Faber. Wat beide audiomerken betreft is het trouwens niet voor ‘t eerst dat ze in de wereld van de automobiel actief zijn. Lang geleden, in 1994 leverde McIntosh audio-producten voor Ford, Subaru en Harley Davidson. Nu zal de afzetmarkt waarschijnlijk groter zijn met de gevestigde onderdelen- en systeemfabrikant Alps Alpine. Concrete producten zijn vanzelfsprekend nog niet bekend, maar dat zal over een poosje vast gaan veranderen.