19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Eindversterkers NAD presenteert 7-kanaals M28 versterker

NAD presenteert 7-kanaals M28 versterker

1
NAD presenteert 7-kanaals M28 versterker

De nieuwe 7-kanaals NAD M28 eindversterker is inzetbaar voor zowel hifi- als home cinema-toepassingen. Per kanaal krijgt u de beschikking over 200 Watt vermogen.

De 7-kanaals NAD M28 beschikt over klasse D eindversterkers met – zoals gemeld – een vermogen van maximaal 200 watt per kanaal. Daarbij wordt ‘zelf-oscillerende’-techniek ingezet. Dat heeft NAD in licentie genomen van het Deense Purifi en u treft het ook aan in de M33 BluOS streaming-versterker. Het idee van dat ‘zelf-oscillerend’ – door de fabrikant Eigentakt genoemd – is dat de prestaties van een klasse D-versterker verbeterd worden. En dat dan door de voorheen onbekende effecten van het uitgangsfilter mee te nemen feedback-loop. Hetgeen moet leiden tot een versterker die de versterker qua gedrag onafhankelijk van de aangesloten belasting en volume laat werken. NAD belooft bijvoorbeeld een extreem lage totale harmonisch vervorming (THD) van 0,003% plus schoon en stabiel clip-gedrag.

Strak ontwerp

De NAD M28 beschikt over zowel ongebalanceerde RCA alsook gebalanceerde XLR-ingangen. Qua design is het allemaal lekker strak gehouden, waarbij de versterker net iets meer dan 21 kilo aan gewicht op de klokken zet. De 7-kanaals M28 is inmiddels bestelbaar en die bestellingen worden ook vanaf deze maand uitgeleverd. Voor al dit moois moet u trouwens een bedrag van $4999 neertellen. Maar daarmee haalt u dan een flexibel inzetbaar apparaat in huis, dat uw kamer ongetwijfeld in een surround-Walhalla van jewelste omtovert.

1 REACTIE

 1. Graag uw reactie hoe om te gaan met het gebrek aan USB-B aansluiting op M33 voor laptop pc.
  Als bron gebruik ik een laptop pc waarop Roon, audirvana+ , Jriver en JPlay
  geïnstalleerd zijn.
  Geluidskwaliteit van JPlay is zeer goed!
  Ook Youtube en ander muziek websites kunnen worden afgespeeld via de chrome browser.
  Streaming via Qobuz of bestanden op laptop en nas kunnen probleemloos worden afgespeeld met de laptop via usb-b verbonden met netwerkspeler marantz.
  De laptop geeft een grotere flexibliteit in afspeel mogelijkheden en keuze van software zoals JPlay.
  Wat is de filosofie van Nad wat betreft gebruikers die de laptop als bron gebruiken?
  Enkel USB-A betekend geen asynchrone verbinding en komt de laatste tijd veel voor bij verschillende merken?