20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Muziek Neil Young Archives breekt met Facebook en Google logins

Neil Young Archives breekt met Facebook en Google logins

0
Neil Young Archives breekt met Facebook en Google logins

Het lijkt zo makkelijk: snel ergens inloggen of aanmelden via uw Facebook of Google Account. Neil Young Archives is het echter niet eens met de politiek van beide bedrijven en stopt daar dus mee.

Dat Neil Young ietwat politiek engaged was en is, is vanzelfsprekend een understatement. Dat hij verder ook geen fan is van de huidige Amerikaanse president Trump mag eveneens geen grote verrassing zijn. Dat we onlangs een mailtje vonden betreffende het feit dat Neil Young Archives (ofwel NYA) – met de complete collectie muziek van de grootmeester online – gaat stoppen met via Facebook en Google inloggen is in dat licht bezien ook al niet echt een verrassing. In de mail lezen we onder meer: ‘We werken al sinds een paar maanden aan dit project. Pogingen om verlost te raken van de corrupte social media-platforms is een kostbaar en tijd vretend proces voor NYA. Onze kosten om los te koppelen zullen op bijna $20.000 dollar uitkomen, onderwijl onze klanten en abonnees met respect behandelend.’

Reden

De reden van het Facebook- en Google afscheid wordt ook duidelijk gemaakt: ‘Facebook staat moedwillig onwaarheden en leugens toe in z’n politieke advertenties op het platform, en bots zaaien onenigheid onder gebruikers. Het verspreiden van afwijkende meningen en chaos in ons land via politieke desinformatie is iets dat we niet goed kunnen praten. Simpel gezegd: Facebook rotzooit met onze verkiezingen’. Waar precies ook Google om wordt gedumpt wordt verder niet echt duidelijk uit het manifest. Waarschijnlijk heeft het te maken met een compleet andere opbouw van het platform – qua logins – onder de motorkap. En dan is het simpelweg een kwestie van alles of niks. An sich is het geboden alternatief – inloggen via een e-mailadres en wachtwoord – sowieso beter voor uw privacy. Facebook en ook Google weten veel te veel van mensen, mede ook dankzij dit ‘gebruiksvriendelijke’ snel inloggen via hun systeem. Dus een traan laten om de actie van de Neil Young Archives? Integendeel. Wel moet u – als u gebruik maakt van een NYA-account deze even omkatten naar een mail-wachtwoord-account de eerstvolgende keer dat u inlogt. Maar da’s zo gebeurd!

Hieronder de verklaring van de NYA betreffende hun afscheid van de Facebook en Google loginmethode:

Neil Young Archives
De uitleg van Neil Young Archives betreffende de breuk met Facebook en Google als inlogmethode