QDC Blue Dragon in-ears: duurste in-ear ter wereld

2
QDC

De Blue Dragon van QDC schijnt de duurste in-ear ter wereld te zijn. Maar daar staat dan ook wel wat tegenover, natuurlijk.

Het Chinese QDC heeft naar verluidt ‘s werelds duurste in-ears uitgebracht. De Blue Dragon kost $12.580, niet een bedrag dat de meesten even achteloos neertellen voor een setje oordopjes. Er is 18 maanden ontwikkelwerk voorafgegaan aan het uiteindelijke product. De Blue Dragon is opgebouwd rondom de driver van de Anole X, wat betekent dat er per dopje tien drivers in totaal gebruikt worden. De uitgangskarakteristiek is aanpasbaar aan uw luistervoorkeuren. De bekabeling is gemaakt van puur zilveren geleiders, verzilverd kristallijn koper en palladium. Een 2,5 mm gebalanceerde connector completeert de signaalweg.

Bomvol saffieren als decoratie

De behuizing van de QDC Blue Dragon is gemaakt van met goud ‘gesoldeerd’ titanium. Vanzelfsprekend is gekozen voor een ergonomische vormgeving. En omdat het oog ook wat wil, zijn die behuizingen bedekt met in totaal 800 saffiertjes. Ook alleraardigst dus voor een ieder die lekker wil opvallen. Voor velen zal – gezien de prijs – gelden dat er even flink gespaard moet worden natuurlijk. Maar daar laat de ware liefhebber zich ongetwijfeld niet door uit het veld slaan. Wat de QDC Blue Dragon in ieder geval bewijst, is dat fabrikanten de in-ear serieus nemen. De Blue Dragon is – op moment van schrijven – nog niet terug te vinden op de site van fabrikant QDC, maar we vonden ‘m (zie afbeelding hierboven) bij webwinkel MusicTeck.