11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Personal Audio Mobiele spelers Qualcomm Quick Charge 5: 50% laden in 5 minuten

Qualcomm Quick Charge 5: 50% laden in 5 minuten

0
Qualcomm Quick Charge 5: 50% laden in 5 minuten

Qualcomm heeft een nieuwe versie van zijn snellaadtechniek Quickcharge uitgebracht. Met versie 5 laadt u de accu van uw telefoon of muziekspeler voor 50% in slechts 5 minuten.

Ongetwijfeld een van de meest voorkomende irritaties anno nu is ergens onderweg geconfronteerd worden met een nagenoeg lege accu van smartphone of muziekspeler. Dankzij Qualcomms nieuwe Quickcharge 5 moet die ellende een stuk overzichtelijker worden. Als u even een stopcontact in de buurt hebt, is slechts vijf minuten laden al voldoende om uw apparaat voor 50% bij te tanken. Wat in de meeste gevallen weer ruim voldoende is om een flinke tijd gebruik te kunnen maken van het geladen apparaat. Qualcomm belooft daarbij zeer stringente veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Sterker nog: volgens de fabrikant houdt Quickcharge 5 de accu zelfs 10 graden koeler dan voorganger Quickcharge 4.

Nieuw apparaat nodig

Helaas is bestaande apparatuur niet middels een eenvoudige firmware-upgrade op te waarderen naar Quickcharge 5. Hiervoor zijn echt nieuwe chips in het laadcircuit noodzakelijk. Wilt u in de nabije toekomst gebruik willen maken van de nieuwe snellaadmogelijkheid, dan is het zaak om voor aanschaf van een nieuw oplaadbaar apparaat goed na te gaan of Qualcomm Quickcharge 5 wordt ondersteund. Alleen dan is even snel bijtanken onderweg mogelijk. In alle andere gevallen is het traditional tandenknarsen en dient u op zoek te gaan naar een stopcontact voor wat langere tijd.