13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers Violectric DHA V590 DAC, voor- en hoofdtelefoonversterker

Violectric DHA V590 DAC, voor- en hoofdtelefoonversterker

1
Violectric DHA V590 DAC, voor- en hoofdtelefoonversterker

Voor een ieder die zoekende is naar een compact apparaat dat een DAC, voor- en hoofdtelefoonversterker verenigt is er de Violectric DHA V590.

De hoofdtelefoon is populairder dan ooit. En zelfs zeer betaalbare exemplaren bieden een prima geluidskwaliteit. Mits gekoppeld aan een goede bron. Gouden tijden dus voor bijvoorbeeld kleinbehuisden die geen plek hebben voor een grote hifi-installatie. Kwaliteit hoeft u er niet voor in te leveren, integendeel. En ruimte dus helemaal niet. Kijk maar eens naar de Violectric DHAV590. Behalve een hoofdtelefoonversterker is dit compacte apparaat ook een voorversterker en een DAC. Digitale ingangen zijn er alvast genoeg: AES/EBU, Cinch/Toslink S/PDIF en USB. Upsampling naar 32 bits staat paraat en voert het signaal naar een dubbelmono-modus werkende AKM-4490 DAC-chipsetje. Maximale kwaliteit via USB bedraagt 32 bit / 384 kHz en DSD tot en met DSD512.

Extra optie: relaisgestuurde volumeregelaar

Zoals beloofd kan de Violectric DHA V590 ook als voorversterker fungeren. Daarvoor staan logischerwijze analoge lijningangen tot uw beschikking: XLR symmetrisch en stereo cinch. Voor de volumeregeling zijn ALPS potmeters gebruikt, net als voor de balansinstelling. U kunt twee ongebalanceerde en een gebalanceerde hoofdtelefoon aansluiten, via pre-gain is het signaalniveau voor elke gebruikte hoofdtelefoon aan te passen. Tot slot treft u aan de achterzijde van dit multifunctionele wondertje van Violectric ook nog XLR- alsmede cinch-uitgangen aan. De standaarduitvoering van de DHA V590 kost €3199. Voor de liefhebbers die in plaats van een potmeter-gestuurde volumeregeling liever een relaisgebaseerde implementatie hebben: dat is mogelijk voor een meerprijs van €500. Op de site van de fabrikant is op moment van schrijven nog niets te vinden over het apparaat. Wel zagen we ‘m al klaar staan in diverse webshops, waaronder deze (zie screenshot bovenaan dit artikel, waarin u de ‘relaisvariant’ ziet).

1 REACTIE

 1. Dag Ronald,

  Ik denk niet dat er een dealer van Violectric te vinden is in Nederland of Belgie.
  Violectric wordt verdeeld door CMA audio nabij Munchen.
  Er is een dealer nabij Aken en ook nabij Parijs.
  Interessant om weten dat Violectric bestaat maar weinig kans om ermee kennis te maken?
  Klopt dit volgens u?