20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Bob Stuart krijgt medaille voor z’n werk

Bob Stuart krijgt medaille voor z’n werk

0
Bob Stuart krijgt medaille voor z’n werk

Bob Stuart – bekend als onder meer bedenker van MQA en oprichter van Meridian – heeft een prestigieuze onderscheiding in de wacht gesleept.

Hij mag MQA op z’n conto van prestaties zetten, net als het feit dat Bob Stuart mede-oprichter van Meridian is. Voor al z’n werk kreeg hij de Britse Royal Academy of Engineering Prince Philip Medal. De motivatie voor de award in oorspronkelijke bewoording: ‘his exceptional contribution to audio engineering which has changed the way we listen to music and experience films’. Ofwel verdiend met zijn uitzonderlijke bijdrage aan audio-techniek die de manier waarop we naar muziek luisteren en films ervaren heeft veranderd.

Blij

Stuart staat nu in een illuster rijtje andere uitvinders. Zoals bijvoorbeeld Sir Frank Whittle, de uitvinder van de straalmotor, en ook Lucien Bronicki die geothermische energie-opwekking een boost gaf. Vanzelfsprekend is Bob Stuart verguld met z’n award: ‘audio-engineering bevindt zich op een kruispunt van analoge en digitale techniek, muziek en de menselijke luisteraar. Mijn passie om fantastische geluidsopname- en afspeelmogelijkheden te realiseren vroeg om een multidisciplinaire aanpak. Maar die zoektocht om muziek te bewaren en delen is erg bevredigend en belangrijk. Ik ben vereerd en bescheiden om deze award van de Royal Academy of Engineering te ontvangen’.

Bron foto bovenaan dit artikel: Wikimedia.