16.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Philips televisies krijgen DTS Play-Fi

Philips televisies krijgen DTS Play-Fi

0
Philips televisies krijgen DTS Play-Fi

Goed nieuws voor een ieder in het bezit van een (enigszins recente) Philips televisie: via een update krijgt u DTS Play-Fi.

Goed, er valt te twisten of u het eens bent met de omschrijving ‘oud’ die de Chinese eigenaar van Philips tv’s bezigt. Maar in ieder geval krijgen alle nieuwe tv’s van het merk – inclusief oude exemplaren uit 2019 – ergens dit kwartaal een firmware-update. Daarmee wordt DTS Play-Fi toegevoegd aan de mogelijkheden. Meer specifiek gaat het om de modellen vanaf de 7304. Vanzelfsprekend worden ook de Android-tv’s van dit jaar meegenomen in de updateronde.

Soundbars en draadloze speakers

Via DTS Play-Fi koppelt u allerlei eveneens met de standaard compatibele apparaten aan elkaar, geheel draadloos. Dat past dus mooi bij de net aangekondigde eveneens DTS Play-Fi Philips Fidelio B95 en B97 Dolby Atmos soundbars. Nu is dit niet bepaald de goedkoopste serie die Philips voor u heeft klaar staan. Maar het schijnt dat binnenkort ook nieuwe soundbars in de stukken betaalbaardere 8000-serie uitgebracht worden. En die zijn eveneens voorzien van DTS Play-Fi. De nieuw te verschijnen draadloze speakers W6205 en W6505 ondersteunen de techniek ook. Kortom: bij Philips communiceert straks alles met alles draadloos. Inderdaad alleraardigst nieuws dus voor een ieder die zweert bij dit merk en meerdere (ietwat recente) apparatuur van de voormalige gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands heeft staan.