11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Titan Audio presenteert Nyx en Helios stekkerblokken

Titan Audio presenteert Nyx en Helios stekkerblokken

1
Titan Audio presenteert Nyx en Helios stekkerblokken

Het Noord-Ierse Titan Audio heeft een tweetal nieuwe stekkerblokken uitgebracht: de Nyx en Helios; waarbij de laatstgenoemde een automatische zekering bevat.

Titan Audio uit Belfast heeft de Nyx en Helios stekkerblokken uitgebracht. Intern zijn ze beide zodanig bedraad dat alle aansluitingen het volle vermogen kunnen leveren. Er treden dus geen verliezen op, iets dat nog wel eens wil gebeuren bij de standaard huis-tuin-en-keuken-stekkerblokken. Die maken inwendig gebruik van een gedeelde geleiderstrip die ervoor kan zorgen dat het stopcontact dat ‘t verst weg is van de invoer niet dezelfde prestaties levert als het dichtstbijzijnde. Niet echt handig natuurlijk, maar alle waar naar z’n geld.

Mechanische zekering

De Nyx is een ‘onbeveiligd’ stekkerblok, terwijl de Helios een snelle mechanische zekering aan boord heeft. Deze verbreekt het circuit zodra de gevraagde stroom boven de 15 A komt. Het betreft hier een resetbare beveiliging; dus uw Titan Audio Helios blijft ook na een elektrisch ongelukje gewoon bruikbaar. Het is overigens de eerste keer dat Titan Audio zo’n beveiliging heeft ingebouwd. Er is na uitgebreid onderzoek door de fabrikant bewust gekozen voor een mechanische oplossing en niet voor een elektronische, is omdat een elektronisch exemplaar storingen en ruis kan introduceren. Kortom: allemaal heerlijk geoptimaliseerd voor de puristen die een zo puur mogelijke voedingsspanning aan hun aangesloten apparatuur willen leveren. De Nyx kost £150 en de Helios £300, uiteraard ook leverbaar met ‘onze’ aansluitingen.

 

 

 

1 REACTIE