11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Vertere Acoustics presenteert Techno mat

Vertere Acoustics presenteert Techno mat

1
Vertere Acoustics presenteert Techno mat

Vertere Acoustics heeft een nieuwe draaitafel-mat uitgebracht, waarop uw kostbare vinyl comfortabel kan komen te rusten.

Een deel van de vinylliefhebbers vindt het eigenlijk geen al te prettig gevoel om een LP zonder verdere bescherming op bijvoorbeeld een modern acryl draaiplateau te leggen. Daar zal ongetwijfeld de angst voor krassen of ander leed aan ten grondslag liggen. Vandaar dat Vertere Acoustics eens geluisterd heeft naar deze groep klanten. En vervolgens de nieuwe Techno mat heeft uitgebracht. Ofwel: een matje dat u op een draaiplateau legt. De onderkant – ofwel het deel dat contact maakt met het eigenlijke draaiplateau – bestaat uit een vezelmateriaal die gekoppeld is aan een kurk-polymeerlaag waarop uw vinyl komt te liggen. De toplaag (eigenlijk dus de onderkant, want Vertere Acoustics redeneert van onder naar boven) moet zorgen voor een soort van luchtkussen. Samen met de kurklaag moet dat volgens de fabrikant zorgen voor een zo neutraal mogelijke ondersteuning.

Versies

Er zijn twee versies beschikbaar van de mat: een variant met een gat van 4,5 mm in het midden voor gebruik met de Vertere MG-1, SG-1 en RG-1 platenspelers én een variant met een middengat van 7 mm bruikbaar voor alle andere platenspelers. Aardig extraatje is de afgedrukte strobo-ring waarmee u middels een stroboscoop de draaisnelheid van uw platenspeler precies af kunt regelen. De adviesprijs voor de Vertere Acoustics Techno mat bedraagt £130.

1 REACTIE