11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons Asus gaming-hoofdtelefoons met MQA

Asus gaming-hoofdtelefoons met MQA

0
Asus gaming-hoofdtelefoons met MQA

Bijzonder: Asus – u weet wel: van de laptops en dergelijke – gaat een serie gaming-hoofdtelefoons uitbrengen met een MQA-renderer aan boord.

Hoewel de op springen staande serie ROG Delta S gaming-headsets van Asus helemaal niet bedoeld zijn voor high-end audioliefhebbers, beschikken ze wel over een opvallende feature: een MQA-renderer. Ofwel: luistert u via zo’n headset naar een MQA-stream via bijvoorbeeld Tidal, dan staan alle seinen op groen voor een MQA-ervaring. Nu is MQA – wat staat voor Master Audio Quality – overigens niet geheel onomstreden, want er blijkt bijvoorbeeld wel degelijk sprake van een bepaalde compressietechniek. Desondanks is het een feature die steeds meer fabrikanten in hun apparatuur inbouwen. Dat een renderer voor deze techniek in een hoofdtelefoon wordt ingebouwd is een unicum. Des te aparter als het dan ook nog eens gaat om een gaming-hoofdtelefoon van een fabrikant die zich normaliter helemaal niet bezig houdt met high-end op het gebied van audio.

Trendsetting?

Het is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer de Asus ROG Delta S (ROG = Republic of Gamers) serie precies uitkomt. Of hoeveel de modellen gaan kosten. Wel is het een aparte ontwikkeling die mogelijk aanleiding is voor ander meer traditionele hifi-merken om ook hoofdtelefoons met MQA-renderers uit te gaan brengen. Of u daar dan vervolgens weer in de rij voor moet gaan staan? Die keuze is zoals altijd weer geheel aan uzelf.