18.7 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Chromecast with Google TV 4K

Chromecast with Google TV 4K

0
Chromecast with Google TV 4K

Google heeft de nieuwe Chromecast with Google TV 4K uitgebracht. De dongle volgt de oudere Chromecasts op.

De fabricage van capabele chips en aanpalende hardware wordt met de dag goedkoper. Dat zien we terug in bijvoorbeeld apparaten die een jaar of tien terug héél veel geld zouden kosten en tegenwoordig voor een appel en een ei over de toonbank gaan. Dat geldt voor bijvoorbeeld de nieuwe Chromecast with Google TV. Een dongle die van elke televisie een up-to-date smart exemplaar maakt en kleiner is dan een compacte computermuis. Toch speelt u er moeiteloos 4K/60 fps content mee af, inclusief ondersteuning voor Dolby Vidion HDR. Verder is voorzien in een stembestuurde afstandsbediening, die bovendien over knoppen beschikt die snel toegang geven tot de meest gebruikte onderdelen van het systeem. Ook kan diezelfde afstandsbediening gebruikt worden voor het aansturen van de basisfuncties van uw tv, denk aan het selecteren van de ingang, volumeregeling en aan- en uitzetten.

Alles-in-één

Google TV is de naam van de gebruikersinterface die de dongle aan boord heeft. U krijgt er toegang mee tot meer dan 6500 apps, inclusief Netflix, Disney+, YouTube. Het levert een bibliotheek op van 400.000 films en afleveringen op één plek. Vanzelfsprekend ondersteunt ook deze Chromecast with Google TV de mogelijkheid om er vanaf mobiele apparaten heen te ‘casten’. Samenwerking met andere Chromecast-capabele apparaten maakt multiroom mogelijk. De prijs? $50 dollar, wat voor al deze mogelijkheden niks is. Op moment van schrijven nog niet in Nederland beschikbaar, wel in de VS.  We blijven het trouwens jammer vinden dat de compacte audiostreamer niet meer door Google gemaakt wordt. Maar dat zal financieel gezien blijkbaar de moeite niet meer waard zijn.