20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Accessoires GIK brengt zwarte Gotham diffusor uit

GIK brengt zwarte Gotham diffusor uit

1
GIK brengt zwarte Gotham diffusor uit

GIK Acoustics heeft een zwarte versie van z’n Gotham diffusor uitgebracht, deze is ook verkrijgbaar voor de Europese markt.

De nieuwe kleurvariant zwart is per direct beschikbaar voor de GIK Gotham N23 Quadratic Diffusor, zoals het ding officieel heet. Een diffusor is bedoeld om het geluid langs het horizontale en het verticale vlak te verstrooien. Een tweedimensionaal systeem dus. Deze verstrooiing moet zorgen voor een breder geluidsbeeld en een ‘groter klinkende’ kamer. Nu hebben de meeste diffusors een praktisch probleem: ze bestaan uit random geplaatste blokjes (bijvoorbeeld van hout gemaakt) die zonder enige berekening geplaatst zijn. Dat leidt tot iets dat beslist niet als échte verstrooiing beschouwd kan worden.

Berekend

GIK heeft het met z’n Gotham diffusor anders aangepakt. Deze is namelijk wel diep doorgerekend en elke blok is machinaal gezaagd met een nauwkeurigheid van 0,2 mm. Hebt u aan een enkel paneel niet genoeg, dan kunnen meerdere panelen naar wens gekoppeld worden. De uitvoering in het zwart kost £150. Er is ook een natural-versie beschikbaar die (tijdelijk?) is afgeprijsd naar £125. Zonder meer de moeite van het proberen waard als uw luisterruimte niet optimaal klinkt, of wat compact aanvoelt qua geluidsbeeld. Op de site van GIK is nog niks te vinden wat de nieuwe afwerking betreft, daarvoor moet u een blik werpen op dit bericht van Hifi Pig. En dus doen wij het maar met een ‘natural’-paneel qua afbeelding boven dit artikel.