14.4 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Muziek GOODMESH concours Arts Unite: op jacht naar beste muzikant

GOODMESH concours Arts Unite: op jacht naar beste muzikant

0
GOODMESH concours Arts Unite: op jacht naar beste muzikant

Het internationaal online GOODMESH muziekconcours trekt 200 deelnemers uit meer dan 30 landen van meer dan 70 conservatoria met meer dan 35 verschillende muziekinstrumenten.

Het GOODMESH concours Arts Unite – Art Unites is een internationale muziekwedstrijd waarbij gezocht wordt naar de beste muzikanten die – zo laat de organisatie weten – bij het concept en optreden werken op basis van twee belangrijke principes:

1. Samenwerken met een niet-muzikale kunstvorm naar keuze en

2. Het creëren van een voorstelling rond het thema “body respect”. De huidige pandemie ervaring draagt bij tot inspiratie en saamhorigheid.

Tot de laatste dag van het jaar spannend

‘Geen enkele andere muziek- of kunstwedstrijd viert interdisciplinariteit op zo’n schaal, terwijl kunst het creatief denken ondersteunt. Elke deelnemer is vrij om zijn of haar eigen gezelschap, kunstvorm en performance concept te kiezen, wat zorgt voor een unieke pool van creatieve mogelijkheden! Na de lancering van de wedstrijd begin juli 2020 hebben ruim 5.000 mensen onze website bezocht. Inmiddels zijn inzendingen binnengekomen van meer dan 200 deelnemers uit meer dan 30 landen, van meer dan 70 hooggeplaatste muziekinstellingen in de wereld met meer dan 35 verschillende muziekinstrumenten en samenwerking met meer dan 30 verschillende niet-muzikale kunstvormen, zoals dans, beeldende kunst en theater. De eerste, tweede en derde prijswinnaars worden op 31 december van dit jaar bekend gemaakt’, zo lezen we in het verspreide persbericht betreffende het GOODMESH concours.

Jury en stemmen

De jury van het GOODMESH concours bestaat uit enkele van de meest invloedrijke muzikanten, docenten en producers, zowel in Nederland als wereldwijd, waardoor de deelnemers constructieve feedback krijgen en hen in staat stellen om aan het begin van hun carrière vooruit te komen. Onder andere de vermaarde pianiste Anna Fedorova, viooldocente Coosje Wijzenbeek en componist / saxofonist Willem van Merwijk maken deel uit van de zeskoppige jury. Vanaf 1 december 2020 kan publiek stemmen op tien geselecteerde finalisten voor de publieksprijs. De hoofdprijs, met een waarde van meer dan 20.000 euro, betreft het opnemen van een album bij het Nederlandse label TRPTK, met volledige wereldwijde distributie naar alle grote muziekplatforms.