20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Sound United FAQ betreffende HDMI 2.1-bug

Sound United FAQ betreffende HDMI 2.1-bug

0
Sound United FAQ betreffende HDMI 2.1-bug

Sound United geeft aan hard te werken aan een oplossing voor de eerder gemelde HDMI 2.1-bug en biedt tussentijdse hulp.

Sound United stuurde ons meer informatie over de HDMI 2.1-bug waar we eergisteren over schreven. ‘Sommige nieuwe game consoles die 4K/120Hz-uitvoer ondersteunen, werken mogelijk niet volledig met Denon of Marantz 8K AV receivers (AVR). Mogelijk ontdekt u deze incompatibiliteit die het gevolg is van een HDMI-chipset-mismatch tussen de beide apparaten. Wanneer de game console in kwestie is aangesloten op de AV receiver via een 8K HDMI-ingang en is ingesteld op uitvoer op 4K/120Hz, en de optie 4K-signaalformaat van de AVR is ingesteld op “8K Enhanced”, ziet u het (bron)beeld van de game console mogelijk niet op het scherm en hoort u mogelijk geen (bron)geluid van de game console die via de AVR wordt verwerkt. Dit probleem is alleen aanwezig wanneer een beeldscherm/TV wordt gebruikt dat 4K/120Hz ondersteunt’, aldus Sound United.

FAQ

Voor het gemak stelde Sound United (website alhier, trouwens) een FAQ samen, die we hieronder letterlijk overnemen:

 • Vraag 1: Ik heb geen 4K/120Hz-compatibele spelconsole maar ik heb andere niet-4K/120-compatibele spelconsoles of mediaspeler, 4K-blu-rayspeler, setup-box, CD-speler en ik wil ze allemaal aangesloten hebben op mijn AVR en deze apparaten dagelijks gebruiken. Ik wil ook ARC of eARC functionaliteit gebruiken om de tv-app audio via mijn AVR het beste tot zijn recht te laten komen. Is mijn situatie (of setup) beïnvloed door het beschreven probleem.
  Antwoord 1: Nee, uw installatie wordt niet beïnvloed door dit probleem. We hebben op dit moment geen ander probleem bevestigd dan het probleem dat wordt beschreven in vraag twee met enkele nieuwe 4K/120Hz-compatibele spelcomputer.
 • Vraag 2: Is er een probleem bij het doorgeven van 4K/120Hz HDR (*1) content via de 8K-ingang van mijn AVR naar mijn 4K/120Hz-compatibele TV?
  Antwoord 1: Ja, er is een probleem gevonden bij het doorgeven van 4K/120Hz HDR-videogame content van sommige 4K/120Hz-compatibele spelconsoles via de 8K-ingang van de AVR. Er kan een zwart scherm optreden, zonder geluid door de AVR als de video-uitgang is ingesteld op 120Hz verversingssnelheid in het instellingenmenu van de spelconsole en “8K ENHANCED” is geselecteerd voor “4K/8K-signaalformaat” in het instellingenmenu van de AVR.
  (*1) van 4K/120Hz RGB-signaal (8-bit, 10-bit, 12-bit) wordt bevestigd dat dit probleem zich voordoet. Van andere 4K/60Hz en 4K/120Hz YCbCr 4:2:0 signalen (8-bit) wordt bevestigd dat ze zonder probleem werken.
 • Vraag 3: Wat kan ik doen om toch een 4K/120Hz HDR-beeld te ervaren met mijn gameconsole?
  Antwoord 3: U kunt uw gameconsole rechtstreeks via HDMI aansluiten op uw 4K/120Hz capabele beeldscherm en de ARC/eARC-functionaliteit van het beeldscherm gebruiken om de native audio terug te voeren naar de AVR met behulp van de aangesloten HDMI-kabel tussen de AVR en het beeldscherm. Dit stelt gebruikers in staat om het oorspronkelijke audioformaat dat door de bron wordt verzonden te decoderen. Bij deze methode moet de CEC/ARC-optie van het display worden ingeschakeld, evenals de HDMI-bediening van de AVR en/of de ARC-optie van de AVR. In de AVR bevindt deze optie zich in de GUI onder “Video – HDMI Setup”.
 • Vraag 4: Wat als ik liever een hogere bitdiepte zou hebben dan 120Hz verversingsfrequentie voor mijn 4K-gamingervaring?
  Antwoord 4: Blijf met 60Hz voor de verversingsfrequentie in het setup-menu van je gameconsole, zodat je tot 12bit voor de bitdiepte kunt kiezen. Sluit uw gameconsole aan via de 8K-ingang van de AVR en schakel “8K ENHANCED” in voor 4K/8K-signaalformaat in het instellingenmenu van uw AVR.
 • Vraag 5: Krijg ik een beeld als ik mijn nieuwe gameconsole direct uit de doos aansluit via mijn AVR op de TV?
  Antwoord 5: Ja, het probleem treedt niet op, tenzij u de gameconsole en het instelmenu van de AVR configureert om 4K/120Hz HDR te ondersteunen, zoals beschreven in vraag 1. Als u geen 8K of 4K/120Hz geschikte beeldscherm heeft en alleen 4K/60Hz (of lager) beeldscherm op uw AVR hebt aangesloten, zal geen van deze problemen zich voordoen. Zelfs als u een 4K/120Hz beeldscherm hebt en al deze instellingen hebt ingeschakeld om 4K/120Hz HDR toe te staan zoals beschreven in vraag 1, zullen alle systemen automatisch teruggaan naar ondersteuning van 4K/60Hz zodat het beeldscherm een beeld kan krijgen.
 • Vraag 6: Wordt het probleem in de toekomst opgelost?
  Antwoord 6: We verontschuldigen ons voor dit ongemak en we werken hard aan een permanente oplossing zodat u kunt genieten van een 4K/120Hz-ervaring van de nieuwste bronnen met uw AVR. We zullen binnenkort een update delen met betrekking tot de tijdlijn van een permanente oplossing. We waarderen uw geduld. Als u al in het bezit bent van een van onze AVR’s of van plan bent er een te kopen, registreer dan uw AVR, zodat we u kunnen bereiken wanneer een oplossing beschikbaar. Hier is de link voor uw Denon (of Marantz) productregistratie.Denon: https://denon.custhelp.com/

  Marantz: https://www.us.marantz.com/en-US/owners/productregistration

Op zoek naar permanente oplossing

Sound United tot slot: ‘We verontschuldigen ons voor dit ongemak. We werken aan een permanente oplossing zodat u met uw AVR kunt genieten van de 4K/120Hz-ervaring van de nieuwste generatie consoles. We komen binnenkort met een update over een permanente oplossing. We danken u voor uw geduld’.