19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Sound United rondt de overname van Bowers & Wilkins af

Sound United rondt de overname van Bowers & Wilkins af

1
Sound United rondt de overname van Bowers & Wilkins af

Sound United LLC laat weten dat het de overname van Bowers & Wilkins heeft afgerond. Het merk komt nu samen onder één paraplu met een reeks aan bekenden.

Geheel volgens verwachting heeft Sound United de eerder aangekondigde overname van Bowers & Wilkins vandaag afgerond. Het bedrijf maakte dat via onderstaand integraal overgenomen persbericht wereldkundig.

“Met de overname van Bowers & Wilkins kunnen we de toonaangevende expertise van het bedrijf op het gebied van akoestisch ontwerp, engineering en productie, combineren met de schaal, het technisch inzicht en het consumentenbereik van Sound United. Zo zorgen we ervoor dat Bowers & Wilkins een mooie toekomst tegemoet gaat,” zegt Kevin Duffy, CEO van Sound United. “Sound United heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het beschermen van de unieke identiteit en de kerncompetenties van elk van zijn merken – dat zal bij Bowers & Wilkins niet anders zijn. We zijn ervan overtuigd dat ons hele portfolio zal profiteren van de toevoeging van Bowers & Wilkins. Het zal zich vertalen in nieuwe producten, technologieën en mogelijkheden voor onze consumenten, distributeurs, dealers en audioliefhebbers wereldwijd.”

Innoveren

Geoff Edwards zal zorgdragen voor de continuïteit als President van het merk Bowers & Wilkins bij Sound United. De overname omvat alle wereldwijde distributie- en licentieovereenkomsten van derden waaronder de premium audioproducten van Bowers & Wilkins momenteel worden verkocht. Door in andere merken te investeren, kan Sound United effectiever innoveren op het gebied van productcategorieën, functionaliteiten en consumentensectoren. Sound United staat in de startblokken om de ontwikkeling van nieuwe Bowers & Wilkins-producten te ondersteunen en de positie van het merk op de markt voor eersteklas consumentenaudio te handhaven.

Nieuw tijdperk

“Deze acquisitie luidt een nieuw tijdperk in voor Bowers & Wilkins en biedt een nieuwe kans om ons te concentreren op datgene waar we goed in zijn: het bouwen van de beste luidsprekers op de markt,” zegt Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins. “We kijken ernaar uit om onze organisaties samen te voegen en onderdeel te worden van het sterkste portfolio eersteklas audiomerken in de branche.”

Sound United is een portefeuillebedrijf van de in Boston gevestigde private-equity-firma Charlesbank Capital Partners, LLC. Houlihan Lokey was voorheen exclusief financieel adviseur van Bowers & Wilkins.

1 REACTIE

  1. Jammer dat mooie bedrijven als B&W niet zelfstandig lijken te kunnen voortbestaan. Een samenwerking als deze is in het gunstigste geval van voordeel voor de investeringsmaatschappij. Niet voor klanten en ook niet voor medewerkers. En de komende generaties B&W producten zullen, ben ik bang, Amerikaanse prijskaartjes gaan kennen.
    Gelukkig kunnen mijn huidige D3 luidsprekertjes nog wel even mee!