21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi AKM fabriek in Japan volledig afgebrand

AKM fabriek in Japan volledig afgebrand

0
AKM fabriek in Japan volledig afgebrand

Naar dit weekend bekend geworden is de halfgeleiderfabriek van AKM volledig afgebrand in een drie dagen durend inferno.

De grote brand bij AKM (wat trouwens staat voor Asahi Kasei Microdevices) brak uit op dinsdag 20 oktober in de halfgeleiderfabriek in het Japanse Nobeoka City. Uiteindelijk ontstond nog een brand die tot aan de vijfde verdieping van de fabriek reikte, waardoor delen van het dak en muren instortten. 400 werknemers werden tijdig geëvacueerd en niemand raakte gewond. De brand werd pas op 23 oktober middernacht geblust. De productie van AKM ligt – vanzelfsprekend – volledig stil. Hervatten daarvan zal tenminste een half jaar tot een jaar tijd kosten.

Gevolgen

Een groot deel van de high-end fabrikanten is afhankelijk van AKM DAC-chips voor hun producten. Wat de gevolgen voor hen zijn in deze toch al moeilijke tijden laat zich moeilijk voorspellen. Een en ander is natuurlijk erg afhankelijk van voorraden die zijn aangelegd, lokaal of bij tussenhandelaren. Afwachten dus hoe dit trieste verhaal zich verder gaat ontwikkelen. Onder meer PSAudio meldde de brand. Op de site van AKM is op dit moment nog niets te vinden over de brand, noch de eventuele gevolgen ervan.