19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons Apple ruilt defecte AirPod Pro’s gratis om

Apple ruilt defecte AirPod Pro’s gratis om

0
Apple ruilt defecte AirPod Pro’s gratis om

Een deel van de Apple AirPod Pro’s in-ears blijkt met defecten te kampen; de fabrikant ruilt ze gratis om als u over een getroffen setje beschikt.

Apple heeft een serviceprogramma voor de AirPod Pro’s opgestart. Een volgens de fabrikant klein percentage van de in-ears kampt namelijk met hardwareproblemen. Dat uit zich bijvoorbeeld in krakende geluiden bij veel omgevingslawaai. Ook een defecte of minder goed werkende actieve lawaaionderdrukking (ANC ofwel Active Noise Cancelling) worden genoemd. Het een lijkt het ander trouwens niet uit te sluiten. In het eerste geval lijkt het op een oversturing ergens in het ANC-circuit.

Gratis omruilen voor nieuwe

Hoe dan ook, u kunt er als klant zelf blijkbaar niets aan doen. Een firmware-update biedt hier geen uitkomst. Hebt u dwarsliggende AirPod Pro’s, dan kunt u ze zonder gedoe omruilen bij Apple voor een nieuw en wel fatsoenlijk werkend setje. Mogelijk getroffen dopjes zijn gefabriceerd in de periode vóór oktober dit jaar. Feitelijk dus eigenlijk alle exemplaren die gemaakt zijn tijdens de introductie in oktober 2019. Vrees echter niet: hébt u Apple AirPod Pro’s, dan hoeft dat niet automatisch te betekenen dat er iets mis is met ze! Eens een keertje goed en kritisch luisteren kan echter geen kwaad. Let daarbij vooral op het gedrag van ANC, want daar schijnt de oorzaak van ‘t euvel toch te liggen.