BenQ presenteert smart beamers met Android TV

0
BenQ

BenQ heeft een serie smart beamers met Android TV en ondersteuning voor Apple AirPlay uitgebracht.

Topmodellen uit de nieuwe ‘smart’ beamer-serie van BenQ zijn de 4K-capabele W2700i (zie afbeelding bovenaan) en TK850i, beiden voorzien van hetzelfde prijskaartje a £1579 Britse Ponden. De TK850i is bedoeld voor algemeen gebruik in ruimten met ingeschakelde verlichting. Daarvoor wordt een lichtsterkte van 3000 ANSI lumen uit de kast getrokken. HDR en de mogelijkheid om helderheid snel aan te passen zorgen voor een immer prettig beeld, met een volgens de fabrikant dynamische contrastwaarde van 30.000 : 1.  De 2000 ANSI lumen 2700i is gericht op filmfans, die veelal in een meer verduisterde omgeving kijken. Ook beschikt deze BenQ over het huiseigen CinematicColor voor een nog beter en accurater kleurenbereik.

Gamers

Voor gamers is er de BenQ TH685i. Deze projecteert geen 4K-beeld (kan aangevoerde 4K echter wel downscalen) maar Full HD. Staat tegenover dat het een low lag beamer is, volgens de specs 8,3 ms bij 120Hz verversingsfrequentie. Ook zijn er diverse gaming-profielen aanwezig waaruit gekozen kan worden. HDR wordt ondersteund, terwijl de ‘lichtkracht’ 3500 ANSI lumen bedraagt. Deze gaming-variant is trouwens meteen de goedkoopste van het nieuwe drietal; u betaalt er £759 voor. Alle nieuwelingen van BenQ beschikken zoals beloofd over Android TV (waarbij hopelijk nog lang voorzien wordt in tenminste beveiligingsupdates) en support voor Apple’s AirPlay.