10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Bluesound voegt nieuwe surround instelling toe

Bluesound voegt nieuwe surround instelling toe

0
Bluesound voegt nieuwe surround instelling toe

De meest recente firmware-update van Bluesoud voegt een stereo surround-instelling toe aan de menu-instellingen van de Bluesound Soundbar en de Powernode.

Bluesound heeft de toevoeging van een stereo surround instelling aangekondigd voor de Bluesound Soundbar en Powernode. Dit via een automatische firmware upgrade (versie 3.12) die wordt uitgerold vanaf 24 november dit jaar. Bluesound-bezitters die gebruik maken van de theatre surround instelling voor voor Dolby Digital krijgen er nu een extra optie bij: een stereo surround instelling. Er wordt gebruik gemaakt van een zelf ontwikkelde technologie van het zustermerk NAD. Die maakt het mogelijk om een surround mix weer te geven ook als er uitsluitend een stereo signaal beschikbaar is (Dolby opnames worden altijd in het originele formaat weergegeven). De instelling levert volgens de fabrikant ‘een uiterst natuurlijk effect en zorgt er voor dat u figuurlijk wordt ondergedompeld in een complete surround beleving’.

Van nature aanwezige ruimtelijkheid

‘Stereo surround’ haalt – zo legt Bluesound uit – ‘de informatie uit de van nature altijd al aanwezige ruimetelijkheid die aanwezig is in goed geproduceerde stereo opnames. Het genereert dus géén kunstmatige ruimtelijkheid of past andere ingrepen toe in het originele audio signaal. Dit zorgt er voor dat het eindresultaat veel dichter bij de originele opname blijft, dit in tegenstelling tot surround simulaties zoals gebruikt in de meeste andere meerkanaals home theater systemen. De Bluesound Pulse Soundbar 2i én de Powernode 2i bieden nu beiden de mogelijkheid om een compleet draadloze home theater surround opstelling samen te stellen, die een natuurlijke en dus realistische geluidservaring geeft’.

Subtiel maar natuurlijk

“Meer en meer muziekliefhebbers zijn op zoek naar een draadloze surround opstelling, die toch een kwalitatief hoogwaardige geluidervaring bieden in het dagelijks gebruik. Het gebruik van stereo surround biedt de consument een subtiel maar uiterst natuurlijke en ruimtelijke weergave via de achterkanalen, zelfs als je uitsluitend een stereo bron tot je beschikking hebt.” aldus Matt Simmonds, Bluesound product manager.

Over Bluesound

Bluesound in eigen woorden: ‘Een alliantie van audiofielen. Wij zijn de ontwerpers, ontwikkelaars en muziekliefhebbers die hun hele leven al actief zijn in de muziekindustrie. De oprichters waren oprechte pioniers in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw. Innovatie en het nastreven van perfectie in audioweergave zit diepgeworteld in ons collectieve DNA. De primaire missie van Bluesound is het creëren van innovatieve draadloze audioproducten en technologieën die ons in staat stellen om de muzikale realiteit van een live uitvoering zo dicht mogelijk te benaderen.