18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers Burson Soloist 3X hoofdtelefoon- en voorversterker

Burson Soloist 3X hoofdtelefoon- en voorversterker

0
Burson Soloist 3X hoofdtelefoon- en voorversterker

Burson heeft de Soloist 3X hoofdtelefoon- annex voorversterker uitgebracht, inmiddels alweer de vierde generatie dit apparaat.

High-end doet het alweer een flinke tijd ook goed bij liefhebbers van hoofdtelefoons. En daar hoort vanzelfsprekend een goede bron bij, zoals deze Burson Soloist 3X. Tien jaar geleden alweer verscheen het eerste model van deze reeks, inmiddels zijn we alweer bij de vierde generatie aanbeland. Inwendig is het al ‘high current’ (de Nederlandse vertaling daarvan bekt toch minder lekker) klasse A wat de klok slaat. Het geheel is discreet opgebouwd, inclusief de huiseigen Max Current-voeding van Burson. Er kunnen drie niveaus van op terugkoppeling gebaseerde versterking ingesteld worden, passend bij hoofdtelefoons met een gevoeligheid lopend van 60 dB tot en met 108 dB.

Modus met of zonder volumeregeling

Verder beschikt de Burson Soloist 3X over een ‘headphone power amp mode’; zodra u die inschakelt wordt wordt de volumeregeling uit de signaalweg gehaald. De volumeregeling die gebruikt wordt in de 3X is trouwens dezelfde op de MUSE72320 gebaseerde technologie die u ook aantreft in veel ultra-high-end voorversterkers. Qua ingangen hebt u de beschikking over 1 x XLR, 1 x RCA en 1 x Mic Bypass; qua uitgangen treft u 1 x XLR voorversterker/DAC, 1 x XLR hoofdtelefoon-jack en 1 x SE hoofdtelefdoon-jack aan. Het frequentiebereik van de Soloist X3 loopt van 0 tot en met 48 kHz. De prijs van deze Burston bedraagt $1144 Amerikaanse dollar.