12.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio Streaming Grimm Audio rolt nieuwe firmware voor MU1 uit

Grimm Audio rolt nieuwe firmware voor MU1 uit

0
Grimm Audio rolt nieuwe firmware voor MU1 uit

Hebt u een Grimm Audio MU1 streamer (hoewel die benaming een beetje een understatement is), dan staat er een mooie update klaar voor het systeem.

Grimm Audio laat weten dat het na maanden ontwikkeltijd een nieuwe softwareversie voor de MU1 klaar heeft staan. Hoewel er een paar aardige nieuwigheidjes tot uw beschikking staan na installeren ervan, is het vooral finetunen onder de motorkap geweest.

Het bedieningssysteem werd van nu af aan opnieuw geprogrammeerd, waardoor het beter aan moet sluiten bij de vele functies die de MU1 er de afgelopen jaren bij heeft gekregen. Ook leidt de update tot een sneller en stabieler geheel, zo meldt Grimm Audio.

Verbeteringen én nieuwigheden

Verbeterd is verder Roon-integratie. Ook verloopt de beeldopbouw op het display volgens Grimm Audio nu sneller. Terwijl dankzij sub pixel rendering alles strakker oogt. Praktisch is dat na het installeren van déze update het downloaden van toekomstige updates een stuk sneller gaat verlopen. Echt nieuwe features zijn optionele volumeregeling voor beide AES-uitgangen, een DoP-optie voor DSD DAC’s, up- en downsampelen naar 96 kHz of 88,2 kHz voor systemen die geen hogere samplefrequentie ondersteunen, regelbare power LED-helderheid en ondersteuning van exFAT, HFS en HFS+ voor USB-drives. Tot slot is voorzien in een Grimm LS1 detectie, die de LS1-optie uitschakelt in het menu als er geen LS1 wordt gevonden. Hoe u de firmware-update voor de Grimm Audio MU1 precies installeert, leest u in de handleiding. Of klik op de productpagina van het apparaat op de downloadtab en download de benodigde instructies.