10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Versterkers Eindversterkers Live massatest ‘Tube Amps’ – 29 november 2020

Live massatest ‘Tube Amps’ – 29 november 2020

3
Live massatest ‘Tube Amps’ – 29 november 2020

Het is weer zover! We gaan een ‘megatest’ live op Youtube doen. Deze keer: buizenversterkers! En we gaan het goed aanpakken. Dus met de juiste speaker, juiste bronnen, juiste set-up. We gaan die buizen laten ‘shinen’. En als klapper: als alles goed verloopt, vullen we de test aan met wat geweldige live-muziek! Oftewel: Tube In… uh… Tune In!

Deze test gaan we weer in samenwerking doen met Artone Studio’s. Om overduidelijke redenen: sfeer, akoestiek, kennis, kunde, et cetera. Ook is het vrij lastig om een band in onze eigen ruimte te plaatsen ;-).

We gaan de test dus doen in de ruimte van Artone Studio. Als weergevers plaatsen we een prachtige set van Blumenhofer. Daar komt zowel een VPI platenspeler aan, als onze eigen digitale keten van Metrum Acoustics. Het idee is dat we van de live-band ook een opname maken die we gaan gebruiken in de test. Zo kunnen we redelijk goed een idee krijgen van Live VS reproductie. Immers: de beste referentie is live-muziek.

We willen in deze test weer een trapje maken: van 4000 euro tot iets boven de 10.000 euro. Wat krijgt u extra als u extra investeert?

De testkandidaten

De precieze types zijn van sommige modellen nog niet bekend. Dat vullen we aan zodra mogelijk.

De Live Video

3 REACTIES

  1. Leuk dat jullie een buizentest gaan doen!
    Ik was vorig jaar op de high end audiobeurs in München en kwam daar het voor mij onbekende merk Taga Harmony tegen. Vanwege de prijs/kwaliteit vehouding (mijn perceptie)heb ik dit jaar hun buizenversterker de TTA-1000 (2X 60 watt)versterker aangeschaft. Het lijkt me gaaf als deze mee zou mogen met de test. Groet, Michael