20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Video-cast Live Multitest Live Tube Amp test mét live muziek

Live Tube Amp test mét live muziek

12
Live Tube Amp test mét live muziek

Zondag 29-11-2020 om 10:00 CET is het zo ver. De ‘megatest’ van tube-amps. Live op Youtube. Alles staat: de versterkers, de mooie Blumenhofers, de band – Out of Skin – én… een platenspeler. Jawel… we gaan deels Full Analog. Oftewel: Tube In… uh… Tune In!

Deze test gaan we weer in samenwerking doen met Artone Studio’s. Om overduidelijke redenen: sfeer, akoestiek, kennis, kunde, et cetera. Ook is het vrij lastig om een band in onze eigen ruimte te plaatsen ;-).

Verder hebben we van Music2 een set prachtige Blumenhofers kunnen lenen. Net als een draaitafel en een Trafomatc B300 om mee te beginnen. We gebruiken ook onze eigen digitale keten van Metrum Acoustics. Het idee is namelijk dat we van de live-band een opname maken die we gaan gebruiken in de test. Zo kunnen we redelijk goed een idee krijgen van Live VS reproductie. Immers: de beste referentie is live-muziek!

We willen in deze test weer een trapje maken: van 4000 euro tot iets boven de 10.000 euro. Wat krijgt u extra als u extra investeert?

De testkandidaten

De Live Video

12 REACTIES

 1. Beste,

  gisteren gekeken naar uw prachtige show; was leerrijk en de Band mocht er echt wezen.
  Wat ik mij afvraag is of jullie de versterkers vooraf getest hebben, zo ja, dan moeten jullie toch kunnen vaststellen hebben dat de AN versterker helemaal in een verkeerd systeem terecht gekomen was. Slechter kon niet. Ben eigenlijk ontgoocheld, misschien kunnen jullie het goedmaken door de AN in een gepast systeem (kabels, speakers, enz…) te laten horen.
  Overigens heb ik heel wat geleerd ivm de andere speakers.

  Groeten aan allen vanuit Vlaanderen,

  Bouvier