10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Q and A Friday!

Q and A Friday!

1
Q and A Friday!

Deze vrijdag – 13-11-2020 – is het weer zover. Om 10:00 CET zitten we er weer klaar voor om uw vragen te beantwoorden. Tevens geven we een korte statusupdate van wat er gedaan is én wat er aan zit te komen de komende maand! Benieuwd? Tune dan vrijdag in bij de Q and A. 🙂

Podcast

Q and A Friday – Tune in!

 

1 REACTIE

 1. Beste Jaap,
  Een vraag voor de Q&A (iedere keer weer bijzonder leuk en leerzaam):

  Sinds de zomer heb ik (van de ene op de andere dag?!) last van midden- en hoogvervorming. Als techneut zijnde wilde ik weten hoe dit kwam en waar het vandaan kwam, dan kon ik het oplossen. Mijn installatie was niet veranderd; ik was alleen in die tijd met mijn speakers aan het schuiven ter optimalisatie.
  Eerst heb ik alle apparaten op de juiste fase gecontroleerd, check.
  Al mijn apparaten: versterker, dac, streamer heb ik vervolgens uit de keten gehaald en tijdelijk vervangen; haalde niets uit.
  Ook mijn stroomvoorziening een PS-Audio PPP er tussenuit gehaald: geen verschil in vervorming.
  Alle stroomnet verstorende elementen heb ik in huis: ledlampen w.o. Philips Hue, inductiekookplaat, zonnepanelen en een ev-lader.
  Ondertussen heb ik mijn hele installatie op een andere plek gezet en op een andere wcd op dezelfde groep, dat klinkt beter, maar vraag me niet waarom.
  Het beste klinkt het als ik in de meterkast de zonnepanelen en de ev-lader uit zet, dus dat heeft effect. Ondertussen een Silent Angel netwerkswitch gekocht met lineaire voeding, werd iets beter.
  Maar die apparaten die mogelijke netverstoring veroorzaken waren allemaal al jaren aanwezig, dus tot op de dag van vandaag weet ik niet waar mijn midden- en hoogvervorming ineens vandaan kwam!

  Mijn installatie: CAT Audio streamer met usb naar Metrum Pavane LII, Marantz PM11, Master Three speakers; alle bekabeling van Synergistic Research Tesla series met actieve afscherming.

  Mijn vraag is:
  Zou een Audioquest Nirvana 1200 een oplossing zijn en beter klinken dan mijn PPP, of zou het zelfs beter kunnen als ik een Nirvana 1200 aansluit op mijn PPP, dus eerst ‘schone’ stroom en daarna filteren of is dat too much?

  Met groeten, André, Herkenbosch