11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Van Medevoort vernieuwt gehele productlijn

Van Medevoort vernieuwt gehele productlijn

0
Van Medevoort vernieuwt gehele productlijn

Geen nieuws is goed nieuws, wat zeker geldt voor Van Medevoort Audio. De afgelopen tijd hebben zij namelijk stilletjes gewerkt aan een complete ‘overhaul’ van hun producten!

Van Medevoort Audio is de afgelopen tijd intensief bezig geweest met het afronden van ‘de ontwikkeling en het productiegereed maken van de nieuwe ESL unit voor onze luidsprekersystemen. Zo had de voorgaande EE-unit, ook toegepast in de zeer succesvolle vM EE/EB en de vM EE150, een lengte van 100cm, het nieuwe element is 125cm lang met eveneens een effectieve membraanbreedte van 50mm, dus een oppervlakvergroting van maar liefst 25%. De ESL constructiematerialen, de audio-transformator en de hoogspanningsunit zijn vanzelfsprekend geoptimaliseerd voor deze unieke mid-hoog unit. De Line-Source ESL vormt de basis voor de nieuwe vM luidsprekersystemen met dynamisch laag en sub-laag. De toegepaste laag-units zijn eveneens volledig vernieuwd en hebben een perfecte matching naar het mid-hoog’, zo laat Van Medevoort ons weten.

De Van Medevoort ED7.2

De Van Medevoort ED7.2 is het referentie-luidsprekersysteem met elektrostatische mid-hoogunit. ‘Het is een slank gelijnd vloerstaand model in line source-uitvoering. Door zijn bijzondere vormgeving is deze luidspreker zeer goed inpasbaar in elke luisterruimte, de woonkamer en zelfs in een ruimere living. Het model is opgebouwd uit twee segmenten, waarbij de laagkast intern is voorzien van ons exclusieve antiresonantie sub-laagsysteem. Het ‘laag’ is hierdoor nog verder verbeterd. Minder compressie, een voller laag, meer openheid en rust in het middentonen-gebied. Het ‘hoog’ is faselineair geplaatst naast het ‘laag’, waarbij de ESL unit is voorzien van een akoestische lens voor een grotere spreiding en ter voorkoming van diffractie. De luidsprekers worden als matched set met linker en rechter model uitgevoerd c.q. geleverd. Perfecte reproductiekwaliteit van elk genre muziekweergave bij elk realistisch afluisterniveau’, zo verhaalt het persbericht. Meer informatie over de in het mooie Maarssen gevestigde Van Medevoort vindt u op hun website. Demo’s zijn op afspraak mogelijk na telefonisch overleg (0639 77 98 99), de prijs bedraagt €4.990 per stuk.