19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers CEntrance presenteert HiFi-M8 V2

CEntrance presenteert HiFi-M8 V2

2
CEntrance presenteert HiFi-M8 V2

De nieuwe CEntrance HiFi-M8 V2 borduurt voort op z’n voorganger. De portable DAC-hoofdtelefoonversterker heeft nu Bluetooth aan boord, en veel meer uitgangen.

De CEntrance HiFi-M8 V2 is volgens de fabrikant vooral bedoeld voor veel onderweg zijnde hifi-liefhebbers. Niet helemaal vreemd, gezien het hier om een portable hoofdtelefoonversterker annex DAC gaat. De nieuwe versie beschikt onder meer over Bluetooth, een LED VU-meter en meer uitgangen, vier om precies te zijn. Het aardige is dat al deze vier uitgangen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. De HiFi-M8 V2 beschikt over een ‘koude’ en ‘warme’ kant. Elk van deze kanten bevat intern vier versterkers. De ‘koude’ kant is bedoeld voor in-ears, daarvoor staan een 2,5 gebalanceerde en 3,5 mm ongebalanceerde mini-jack tot uw beschikking. De ‘warme’ kant levert meer vermogen en is bedoeld voor het aansturen van ook de ‘moeilijkere’ hoofdtelefoons. U hebt hier de beschikking over een XLR gebalanceerde uitgang en een traditionele ongebalanceerde hoofdtelefoonuitgang.

Vergelijken van hoofdtelefoons

CEntrance laat weten dat er heel veel aandacht is besteed aan een ‘diepzwarte’ ruisvloer. Ofwel: er wordt echt stilte beloofd, want niets is zo irritant als een ruisje op de achtergrond. Wat de DAC betreft worden alle standaard samplefrequenties en resoluties ondersteund inclusief 24 bit/44.1 kHz tot en met 32 bit/384 kHz en DSD. Voor gebruikers van Windows is een ASIO-driver beschikbaar. Volgens CEntrance is de HiFi-M8 V2 niet alleen ideaal voor onderweg (u kunt samen met iemand anders luisteren, bijvoorbeeld), maar ook erg handig voor het vergelijken van hoofdtelefoons. Thuis, maar bijvoorbeeld ook in een winkel. U hebt dan immers altijd uw eigen referentie als bron bij de hand! Verder geldt dat de in stevig aluminium behuisde CEntrance HiFi-M8 V2 over een accu beschikt en een STAMINA-schakelaar (waarmee u de ‘warme’ kant kunt uitschakelen) voor een langere speeltijd onderweg. U betaalt voor al dit moois een bedrag van $749,99 Amerikaanse dollar.

2 REACTIES

  • Heel goed?
   Om maar even wat te citeren uit die test.

   Subjective results were also disappointing unless you use the device with low level output in which case I question why you want this instead of a $9 dongle.

   I just can’t understand why a device like this exists. A pro product should be about performance and that is sorely lacking here. As a consumer device usability is poor and price way out of proportion with what the unit does. There are plenty of portable devices that perform superbly and cost a fraction.

   Needless to say, I can’t recommend the CEntrance Hifi-M8 V2.