Meridian high-end producten nu met ‘Works with Sonos’

0
Meridian

Meridian heeft zich eveneens aangesloten bij het ‘Works with Sonos’ certificeringsprogramma. Beide merken werken nu naadloos samen.

Als u een Meridian high-end apparaat in huis hebt staan, en toevallig ook nog iets van Sonos dan zijn deze apparaten tegenwoordig dikke vrienden. Via de Sonos-app bedient u zowel uw Meridian-spullen als eventueel aanwezige Sonos-speakers. Meridian kondigde het nieuws zelf op z’n website aan. Verder maakt het ‘Works with Sonos-certificaat’ ‘t ook mogelijk om meer dan honderd in de Sonos-app geïntegreerde streamingdiensten te gebruiken.

Sonos Port of Connect nodig

Op dit moment hebben de Meridian 218 en 251 zone controllers de certificering verkregen. De 818, 816 en UtraDAC volgen snel, zo belooft de fabrikant. Overigens: om dit alles daadwerkelijk aan de praat te krijgen is een Sonos Port nodig. Ook de oudere Sonos Connect (sinds begin dit jaar niet meer verkrijgbaar maar mogelijk nog wel bij u in de huiskamer staand) volstaat. Verder geldt dat de Sonos-app van huis uit geen hi-res audio ondersteunt. Echter: koppelen van een Sonos-apparaat met een Meridian controller laat u dan wel genieten van geavanceerde upsampling en Fifo buffering. Overigens waren de eersten die tekenden voor een ‘Works with Sonos’-certificaat Pioneer en Onkyo. Dat was al in 2018, toen we nog alle vrijheid van de wereld hadden en niemand ooit maar gehoord had van iets vaags als Covid. Tijden kunnen snel veranderen…